Menu
 

"Olainfarm" valde veic izmaiņas "Silvanola", "Latvijas aptiekas" un "Tonus Elast" valdē

  • Autors:  LETA
"Olainfarm" valde veic izmaiņas "Silvanola", "Latvijas aptiekas" un "Tonus Elast" valdē Foto: LETA

Zāļu ražotāja "Olainfarm" valde pieņēmusi lēmumu par izmaiņām zaļās farmācijas uzņēmuma SIA "Silvanols", aptieku tīkla SIA "Latvijas aptieka" un elastīgo medicīnisko izstrādājumu ražotāja SIA "Tonus Elast" valdē, liecina biržā iesniegtais paziņojums.

"Tonus Elast" valdes locekļa amatu atstājusi Larisa Podļesnaja, kas turpinās darbu "Olainfarm" iekšējā audita grupā. Viņas vietā par uzņēmuma valdes locekli iecelts ilggadējais "Olainfarm" valdes loceklis Salvis Lapiņš, kurš šobrīd pilda "Olainfarm" valdes padomnieka pienākumus.

"Olainfarm" norāda, ka ilggadējais investoru attiecību un biznesa attīstības projektu vadītājs Lapiņš ir izpelnījies augstu novērtējumu uzņēmuma akcionāru un investoru vidū. Lapiņa profesionālā pieredze būs spēcīgs aktīvs, strādājot "Tonus Elast" valdē, uzskata uzņēmumā.

Vienlaikus "Silvanola" valde turpmāk darbosies četru cilvēku sastāvā, un par jauno valdes locekli ievēlēts Ingus Balandins, kurš ir pazīstams nozares profesionāļu vidū ar labu reputāciju un sevi pierādījis kā sekmīgs SIA "Frančeska Vet" klīnikas izveidotājs un vadītājs.

"Latvijas aptiekas" valde turpmāk darbosies sešu cilvēku sastāvā. Darbu uzņēmuma valdē vairs neturpinās Sanita Trautmane, bet par jaunajām uzņēmuma valdes loceklēm apstiprinātas farmaceites Sintija Zaņģe un Alla Čudovska, kā arī Žanete Eihmane, kurai ir ilggadēja uzņēmumu vadības pieredze medicīnas produktu tirdzniecības jomā, pauž "Olainfarm".

Izmaiņas "Olainfarm" piederošo uzņēmumu valdēs un statūtos ir iesniegtas reģistrācijai Latvijas Uzņēmumu reģistrā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka pērn "Latvijas aptiekas" apgrozījums bija 20,761 miljona eiro apmērā, "Silvanola" – 4,587 miljoni eiro, bet "Tonus Elast" apgrozījums pērn bija 8,304 miljoni eiro.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.