Menu
 

Nākamgad "Eco Baltia grupa" turpinās investēt atkritumu šķirošanas infrastruktūrā

  • Autors:  LETA
Nākamgad "Eco Baltia grupa" turpinās investēt atkritumu šķirošanas infrastruktūrā Foto: adazi.lv

Nākamgad vides apsaimniekošanas uzņēmumu "Eco Baltia grupa" atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumi turpinās investēt atkritumu šķirošanas infrastruktūrā un tehniskajā nodrošinājumā, aģentūrai LETA pastāstīja "Eco Baltia grupa" valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs.

Viņš sacīja, ka Siguldā SIA "Jumis" pavasarī astoņu daudzdzīvokļu māju kvartālā atklās modernus sadzīves atkritumu konteinerus, kurus iedzīvotāji varēs atvērt ar siguldnieka karti. Jaunajos konteineros automātiski tiks uzskaitīts izmesto sadzīves atkritumu svars. Simanovičs norādīja, ka, pateicoties jaunajiem konteineriem, iedzīvotāji maksās tikai par pašu radīto un izmesto sadzīves atkritumu apjomu. "Eco Baltia grupa" nākamgad plāno sākt atkritumu apsaimniekošanu jaunos reģionos, piemēram, Vecumniekos.

Savukārt, runājot par situāciju vides apsaimniekošanas nozarē, Simanovičs norādīja, ka nākamgad to ietekmēs konkurss par atkritumu apsaimniekošanu Rīgā, kam nākamā gada laikā vajadzētu nonākt līdz rezultātam. "Konkurss un tā norise būs nozīmīgs signāls ne vien Latvijā, bet visas Baltijas mērogā, sniedzot skaidrību visiem nozares uzņēmumiem par situācijas attīstību Baltijas lielākajā tirgū," atzīmēja Simanovičs.

Tāpat Simanovičs atzīmēja, ka nākamgad Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) un nozares asociācijām ir kopīgi jāsāk darbs pie jaunā atkritumu apsaimniekošanas plāna no 2021. gada, "par kuru skaidrībai jābūt iespējami ātrāk, lai uzņēmumi var plānot savu darbību un investīcijas".

"Esošajā atkritumu apsaimniekošanas plānā liels uzsvars ir likts uz atkritumu šķirošanu, taču nākotnē noteikti jādiskutē, kā panākt un kā valsts līmenī atbalstīt kopējā atkritumu apjoma svara samazināšanu, lietu otrreizēju izmantošanu un veicināt to pārstrādi jaunās izejvielās un produktos. Aprites ekonomikai arī valsts politikā ir jāatspoguļojas konkrētos politikas instrumentos, nevis tikai dokumentos," skaidroja Simanovičs.

"Eco Baltia grupas" uzņēmumi nodrošina pilnu atkritumu apsaimniekošanas ciklu – sākot no atkritumu savākšanas un šķirošanas un noslēdzot ar pārstrādi un otrreizējo izejvielu eksportu. "Eco Baltia grupā" ietilpst vides apsaimniekošanas uzņēmumi "Eco Baltia vide", "Eko Kurzeme", "Jumis", pārstrādes rūpnīcas "Pet Baltija", "Eko Pet" un "Nordic Plast", ražotāju atbildības sistēmas operators "Latvijas Zaļais punkts", kā arī otrreizējo izejvielu tirdzniecības un apstrādes uzņēmums "Eko reverss".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.