Menu
 

Izsludināts iepirkums siltumtrases atjaunošanas būvdarbiem Baložos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Izsludināts iepirkums siltumtrases atjaunošanas būvdarbiem Baložos Foto: pixabay.com

Lai nākotnē samazinātu siltuma zudumu siltumtrasēs un nodrošinātu drošu, ilgtspējīgu siltuma piegādi Baložu pilsētā, SIA “Baložu Komunālā saimniecība” iecerējusi veikt siltumtrases atjaunošanas būvdarbus, tos uzsākot, tiklīdz būs noslēgusies šī apkures sezona.

Lai savlaicīgi izvēlētos saimnieciski izdevīgākos būvdarbu veicējus un nākamgad pavasarī uzsāktu darbus, šobrīd ir izsludināts iepirkums par siltumtrases atjaunošanas būvdarbiem Baložu pilsētā. Piedāvājumus var iesniegt līdz 2019. gada 8. janvārim. Ar iepirkumu dokumentāciju var iepazīties “Baložu Komunālās saimniecības” un Ķekavas novada pašvaldības interneta vietnēs, informē Ķekavas novada pašvaldības Administratīvajā pārvaldē.

Kā norāda SIA “Baložu Komunālā saimniecība” valdes priekšsēdētājs Edgars Mencis, Baložu pilsētas Titurgas rajona siltumtīklos, kuros siltumenerģiju padod no dabasgāzes stacijas Krišjāņa Barona ielā 1, ievērojami rekonstrukcijas darbi nav veikti daudzus gadus. Esošā sistēma ir morāli un fiziski nolietojusies, turklāt siltumtīklu novecošanās un tehniskā stāvokļa pasliktināšanās rezultātā siltumtīklos palielinās siltuma zudumi un ūdens noplūdes, pieaug avāriju risks, kas negatīvi ietekmē vidi un rada nevajadzīgus maksājumus patērētājiem.

Šo būvdarbu laikā plānots pārbūvēt siltumtrases, nomainot esošās vecās siltumtīkla caurules uz mūsdienīgām siltumizolējošām. Rekonstrukcijas projektā izmantotās tehnoloģijas un materiāli ļaus samazināt gan siltuma zudumus siltumtrases posmā, gan siltumnīcefekta gāzu emisijas, kā arī ekspluatācijas izdevumus. Plānots, ka modernizētā siltumtrase kalpos vismaz turpmākos 20 gadus, tādējādi šis uzskatāms par ilgtermiņa ieguldījumu, ko novērtēs ikviens Titurgas iedzīvotājs, teic pašvaldības pārstāvji.

Siltumtrases atjaunošanas modernizācijai “Baložu Komunālā saimniecība” ir piesaistījusi Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu 280 301 eiro apmērā, ko 2018. gada marta beigās apstiprināja arī Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA). Ņemot vērā, ka projekta apstiprināšana CFLA aizņēma vairāk laika, nekā iepriekš bija plānots, 2018. gadā projekta ietvaros tika sakārtoti visi ar dokumentāciju saistītie jautājumi, izstrādāts būvprojekts, izsludināts iepirkums. Būvdarbus plānots realizēt 2019. gada būvniecības sezonas ietvaros, laika posmā no maija līdz septembrim, norāda pašvaldībā.

Runājot par šī konkrētā projekta būvdarbu aktuālajām izmaksām un redzot citus ar būvniecību saistīto iepirkumu rezultātus, ko izsludinājusi gan Ķekavas novada, gan citas pašvaldības Latvijā, “Baložu Komunālā saimniecība” lēš, ka siltumtrases atjaunošanas darbu izmaksas, visticamāk, būs lielākas nekā provizoriskajā projekta tāmē, kas tika iesniegta CFLA 2016. gadā, piesakoties ES finansējumam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.