Logo
Drukāt šo lapu

"Orkla" investē 53 000 eiro cepumu un vafeļu ražotnē Rīgā

"Orkla" investē 53 000 eiro cepumu un vafeļu ražotnē Rīgā Publicitātes foto

Šokolādes un konditorejas izstrādājumu, kā arī uzkodu ražošanas uzņēmums “Orkla Confectionery & Snacks Latvija” investējis vairāk nekā 53 tūkstošus eiro Artilērijas ielas cepumu un vafeļu ražotnes pilnveidē, uzstādot līdz šim nebijušu pūdercukura dozēšanas katlu, informē uzņēmuma sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja Lineta Mikša.

“Mēs konstanti ieguldām, lai pilnveidotos un attīstītos, radot arvien konkurētspējīgāku ražošanas vidi. Uzstādot jauno cukura dozēšanas iekārtu cepumu un vafeļu ražotnē, esam uzlabojuši gan ražošanas procesa efektivitāti, gan darba apstākļus ražošanas komandai. Līdz šim šis process tika veikts manuāli, bet tagad, automatizējot cukura malšanas un dozēšanas procesu, mēs esam raduši iespēju risināt darbinieku trūkumu ražotnē, kā arī minimizēt potenciālos šī ražošanas procesa riskus, kas saistīti ar pūdercukura putekļu nonākšanu telpā un smagumu pārvietošanu ražotnē,” stāsta “Orkla Confectionery & Snacks Latvija” valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons.

Jaunā iekārta ir integrēta jau esošā sistēmā, dodot iespēju precīzi dozēt pūdercukuru uz cepumiem, izmantojot vadības pulti. Nākotnē ražošanas iekārta var tikt izmantota vairākiem ražošanas procesiem, kā arī pārvietota uz jauno cepumu un vafeļu ražotni Ādažos, skaidro L. Mikša.

Kā jau ziņots iepriekš, “Orkla Confectionery & Snacks Latvija” mātes uzņēmums “Orkla” ir pieņēmis lēmumu grupas ietvaros nostiprināt cepumu ražošanu un būvēt jaunu ražotni Latvijā, Ādažos, blakus jaunajai “Laimas” ražotnei. Tā specializēsies tikai cepumu un vafeļu ražošanā un būs lielākā šāda veida ražotne Baltijas valstīs un Skandināvijā. Šīs būs pēdējos gados lielākās investīcijas Latvijas pārtikas ražošanas nozarē, kas radīs 200 jaunas darbavietas. Plānots, ka jaunā ražotne sāks darbu 2022. gada nogalē.

Kopumā 2018. gadā Artilērijas ielas cepumu un vafeļu ražotnes attīstībā ieguldīti vairāk nekā 300 tūkstoši eiro. Artilērijas ielas cepumu un vafeļu ražotnē kopā strādā 165 darbinieki. 2017. gadā tika saražotas vairāk nekā sešas tonnas vafeļu un cepumu. Papildus cepumu un vafeļu ražotnei Artilērijas ielā atrodas arī “Laimas” zefīru, “Staburadzes” konditorejas un “Pedro” produkcijas ražotnes, vēsta L. Mikša.

“Orkla Confectionery & Snacks Latvija” pārstāv tādus produktu zīmolus kā “Laima”, “Selga”, “Staburadze”, “Ādažu čipsi”, “Taffel the Original Snacks” un “Pedro”. Uzņēmums eksportē preces uz gandrīz 30 valstīm, tajā kopumā strādā vairāk nekā 1000 cilvēku.

“Orkla” ir plaša patēriņa produktu, kā arī mazumtirdzniecības, pārtikas, maiznīcu un konditoreju konceptuālo risinājumu piegādātājs. Ziemeļvalstis un Baltijas reģions ir “Orkla” galvenie tirgi, kas veido aptuveni 80% no apgrozījuma uzņēmuma zīmolu patēriņu preču segmentā. “Orkla” grupai ir stipras tirgus pozīcijas dažādās produktu kategorijās Centrāleiropā un Indijā. Uzņēmums ir galvenais piegādātājs Eiropas maizes tirgus segmentā, norāda L. Mikša.

“Orkla” ir Oslo Fondu biržā (Oslo Stock Exchange) kotēts uzņēmums, kurš bāzēts Oslo, Norvēģijā. “Orkla” apgrozījums 2017. gadā bija 39,6 miljardi NOK (4 miljardi EUR), “Orkla” grupā kopumā strādā vairāk nekā 18 000 darbinieku.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024