Logo
Drukāt šo lapu

Video: "Orkla" ražotnē Babītes novadā darbu sākušas jaunas iekārtas un laboratorija

Video: "Orkla" ražotnē Babītes novadā darbu sākušas jaunas iekārtas un laboratorija Foto, video: "Orkla Foods Latvija"

Šogad “Orkla Foods Latvija” ražotnē Babītes novada Spilvē īstenota virkne investīciju projektu ražošanas līniju modernizācijai, fiziski smaga roku darba samazināšanai un kvalitātes kontroles nodrošināšanai. Kopš decembra darbu sācis paletaizers, bet no maija strādā jauna Mikrobioloģijas laboratorija. Ir skaidri “Orkla Foods Latvija” nākamā gada ieguldījumu plāni, kuru gaitā paredzēts īstenot investīciju projektus 800 000 eiro apjomā.

“Šogad būtiska investīciju daļa novirzīta projektiem ar mērķi samazināt fiziski smagu roku darbu, un viens no ievērojamākajiem paveiktajiem ieguldījumiem ir paletaizera uzstādīšana. Jaunais paletaizers ir speciāla iekārta, kas paredzēta spaiņos pildītas produkcijas – mērču, majonēžu, ievārījumu – kraušanai uz paletēm un tiek izmantota divām ražošanas līnijām. Viens spainis sver vairāk nekā 10 kg, bet spaiņu līnijas pildīšanas ātrums ir 320 spaiņi stundā. Tas nozīmē, ka agrāk darbiniekiem bija jāpārcilā vairāk nekā 3 tonnas stundā jeb vairāk par 30 tonnām vienā ražošanas maiņā. Ar paletaizera uzstādīšanu šis fiziski smagais process ir automatizēts,” skaidro uzņēmuma “Orkla Foods Latvija” vadītāja Lolita Bemhena.

Paletaizera iegādē un uzstādīšanā investēti 155 000 eiro, un šajā projektā piesaistīts Eiropas Savienības programmas “Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē” līdzfinansējums. Uzstādītais paletaizers šobrīd ir vienīgais “Orkla Foods Latvija” ražošanā, bet pirms diviem gadiem te tika uzstādīts depaletaizers – tukšo stikla burku automātiskai padošanai uz ražošanas līniju. Nākotnē “Orkla Foods Latvija” ražotnē paredzēts uzstādīt arī citus paletaizerus un depaletaizerus, informē “Orkla Foods Latvija” sabiedrisko attiecību konsultants Andris Zeļenkovs.

Cits nozīmīgs 2018. gada investīciju virziens – kvalitātes un kvalitātes kontroles nodrošināšana. Tā ietvaros šī gada maijā darbu “Orkla Foods Latvija” ražotnē Babītes novada Spilvē sāka jauna Mikrobioloģijas laboratorija, kuras izveidē arī piesaistīts Eiropas Savienības līdzfinansējums. Mikrobioloģijas laboratorijas galvenie uzdevumi ir veikt gatavās produkcijas un izejvielu mikrobioloģiskās analīzes.

Šī gada gaitā īstenota virkne arī citu investīciju, kas novirzītas ražošanas līniju modernizācijai un infrastruktūras uzlabošanai. Piemēram, majonēžu, mērču un sinepju ražošanas līnijai uzstādīts jauns pildītājs, kā rezultātā palielināts burku pildīšanas ātrums. Pudeļu līnija pielāgota dažāda materiāla taras izmantošanai, ieviesti etiķešu kontrolieri un veikti citi darbi. Savukārt infrastruktūras uzlabošanai ierīkota jauna ventilācijas un klimata kontroles sistēma mērču un majonēžu fasēšanas iecirknī, kā arī veiktas kondensāta līniju pārbūves, stāsta A. Zeļenkovs.

2019. gadā paredzēto investīciju apjoms ir 800 000 eiro. Galvenie investīciju virzieni – ražošanas iekārtu atjaunināšana, atkritumu apjoma samazināšana un fiziski smaga roku darba apjoma samazināšana “Orkla Foods Latvija” ražotnēs Babītes novada Spilvē un Ķekavas novada Valdlaučos.

“Orkla Foods Latvija” ir viens no modernākajiem un lielākajiem ēdienu un ēdiena piedevu ražotājiem Latvijā un Baltijas valstīs. Uzņēmums ar nosaukumu “Orkla Foods Latvija” strādā kopš 2015. gada decembra, kad tika pabeigta “Orkla” grupai piederošo kompāniju SIA “Spilva” un AS “Gutta” apvienošana vienā uzņēmumā. Jau vairāk nekā 25 gadus Latvijā un arī tās kaimiņvalstīs ir pazīstami uzņēmuma zīmoli un produkti, kas pieejami tādās kategorijās kā tomātu mērces un kečupi, majonēzes, dresingi, konservēti dārzeņi, ievārījumi un deserti, mārrutki un sinepes, zupas un otrie ēdieni, garšvielas, sulas un nektāri, dzeramais ūdens un kvasa dzēriens, smūtiji, vēsta A. Zeļenkovs.

Saistītie objekti

Multimediji

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024