Logo
Drukāt šo lapu

Tūrisma izstādē "Balttour 2019" iepazīstinās ar jaunumiem Turaidas muzejrezervātā

Tūrisma izstādē "Balttour 2019" iepazīstinās ar jaunumiem Turaidas muzejrezervātā Foto: www.facebook.com/turaida.muzejs

Kā katru gadu, arī šogad no 1. līdz 3. februārim Rīgā, starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, notiks starptautiskā tūrisma izstāde–gadatirgus "Balttour 2019". Izstāde tiek rīkota jau 26. reizi, un Turaidas muzejrezervāts aktīvi tajā piedalās visus gadus. Šogad muzejrezervāta darbinieki visus interesentus gaidīs savā stendā hallē "Apceļo Latviju!", kur iepazīstinās ar jaunumiem, daudzveidīgo ekspozīciju, izglītojošo programmu, ekskursiju un pasākumu piedāvājumu Turaidā.

Šī gada nozīmīgākais notikums muzejrezervātā būs jaunas ekspozīcijas "Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis" atklāšana, kas plānota 2019. gada 4. maijā atjaunotajā Klaušinieku mājā un ir veltījums Latvijas sabiedrībai valsts simtgadē. Caur vēsturisko notikumu un procesu prizmu ekspozīcija vēstīs par latviešu tautas noieto ceļu, no beztiesīga klaušinieka stāvokļa kļūstot par savas zemes īpašnieku – saimnieku un atbildīgu jaunās valsts pilsoni, informē Turaidas muzejrezervāta direktores vietniece komunikācijas darbā Anda Skuja.

1. februārī plkst. 15.00 Turaidas muzejrezervāta stendā izstādes apmeklētāji aicināti piedalīties Turaidas muzejrezervāta stenda prezentācijā, kuras laikā muzejrezervāta direktore Anna Jurkāne stāstīs par aktualitātēm Turaidas muzejrezervātā 2019. gadā un topošās ekspozīcijas koncepciju, muzejrezervāta pārstāvji iepazīstinās ar jaunās ekspozīcijas neparastiem krājuma priekšmetiem un plānotajiem pasākumiem. Visus klātesošos priecēs kapelas "Ieviņa" muzikanti, un kopīgās sarunās būs iespēja baudīt pašu ceptas ķimeņmaizītes un vēl kādu Siguldas puses darinājumu. Neiztrūks arī āķīgi jautājumi, uz kuriem atbildot, būs iespēja iegūt balvas.

Visas trīs dienas izstādē Turaidas muzejrezervāta stendā apmeklētājiem būs iespēja tikties ar muzejrezervāta speciālistiem, uzzināt jaunumus un informāciju par sadarbības iespējām. Viesojoties stendā, varēs pārbaudīt savas zināšanas par seniem priekšmetiem un uzspēlēt jauno galda spēli "Kļūsti par fogtu Turaidā!". Piedaloties īsā jautājumu un atbilžu spēlē, varēs laimēt bezmaksas ieejas karti ģimenei, kura sniegs iespēju Turaidā apmeklēt ekspozīcijas atklāšanas svētkus 4. maijā vai svētkus ģimenēm "Šodien muiža pieder bērniem!" 4. augustā, norāda A. Skuja.

Izstādē "Balttour 2019" vienuviet varēs iepazīt vairāk nekā 470 stendu, kuros savu piedāvājumu prezentēs ap 850 tūrisma uzņēmumu un kultūrvietu no 41 pasaules valsts. Hallē "Atklāj pasauli!" varēs uzzināt par jaunākajiem tūrisma objektiem dažādās pasaules valstīs un gūt vērtīgus padomus veiksmīgākai ceļošanai. Savukārt hallē "Apceļo Latviju!" par tūrisma piedāvājumu stāstīs visu Latvijas reģionu pārstāvji. Izstādi–gadatirgu "Balttour" rīko Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija, un norisi nodrošina starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība "BT 1".

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024