Logo
Drukāt šo lapu

Saeima galīgajā lasījumā par budžetu varētu lemt aprīļa sākumā

Saeima galīgajā lasījumā par budžetu varētu lemt aprīļa sākumā Foto - Saeimas administrācija

Saeima galīgajā lasījumā par šā gada budžetu varētu lemt aprīļa sākumā, žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Kariņš pēc koalīcijas partiju iknedēļas sanāksmes žurnālistiem pauda, ka otrdien, 29.janvārī, valdības sēdē būs diskusija par 2019.gada valsts budžetu, bet trešdien, 30.janvārī, notiks sanāksme, kur frakcijas iepazīstinās ar vadlīnijām un principiem budžeta veidošanā.

Kariņš akcentēja, ka šis budžets būs bez jauniem nodokļiem un lielām izmaiņām. Savukārt galīgajā lasījumā Saeima budžetu varētu skatīt aprīļa sākumā, pieļāva valdības vadītājs.

Kā ziņots, Finanšu ministrija (FM) 2019.gada budžeta projektu Saeimā plāno iesniegt šā gada 8.martā, aģentūru LETA informēja ministrijā.

FM plāno jau tuvākajā valdības sēdē iesniegt apstiprināšanai likumprojekta par vidēja termiņa budžeta ietvara 2019., 2020. un 2021.gadam, kā arī valsts budžeta likumprojekta 2019.gadam sagatavošanas grafika projektu.

Februāra sākumā valdība izskatīs informatīvo ziņojumu par makroekonomiskajiem rādītājiem, ieņēmumu un vispārējās valdības budžeta bilances prognozēm. Tāpat tiks izskatīts ziņojums par izdevumu pārskatīšanu un par ministriju prioritārajiem pasākumiem.

FM paredz līdz 19.februārim sagatavot un iesniegt Ministru kabinetam apstiprināšanai precizēto vispārējās valdības budžeta plānu, ko iesniegt Eiropas Komisijai un Eirogrupai. Ministru kabinets šā gada budžeta projektu varētu apstiprināt 5.martā.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024