Logo
Drukāt šo lapu

Kooperatīvs "Mūsmāju dārzeņi" reģistrējis sešas jaunas komercķīlas

Kooperatīvs "Mūsmāju dārzeņi" reģistrējis sešas jaunas komercķīlas Foto: pixabay.com

Kooperatīvs "Mūsmāju dārzeņi" reģistrējis sešas jaunas komercķīlas, liecina informācija "Firmas.lv". "Mūsmāju dārzeņi" ir visu komercķīlu devējs, bet katrai komercķīlai ir cits ņēmējs un cita komercķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa.

Komercķīlas, kuras nodrošinātā prasījuma summa ir 313 000 eiro un ar kuru "Mūsmāju dārzeņi" ieķīlājuši pamatlīdzekļus un traktortehniku, ņēmēja ir zemnieku saimniecība "Īskāji". Savukārt par labu zemnieku saimniecībai "Zūmaņi" kooperatīvs ir ieķīlājis vairākus pamatlīdzekļus, tostarp stādu stādītāju, miglotāju, transportierus, nodrošinot prasījumus gandrīz 229 000 eiro apmērā. Kooperatīvs ir ieķīlājis arī pamatlīdzekļus, nodrošinot prasījumus 81 000 eiro apmērā, par labu zemnieku saimniecībai "Dārzi".

Vēl vienas "Mūsmāju dārzeņu" komercķīlas ņēmējs ir zemnieku saimniecība "Bračas", kurai par labu "Mūsmāju dārzeņi" ir ieķīlājuši pamatlīdzekļus un traktortehniku, nodrošinot prasījumus 39 000 eiro apmērā. Komercķīlas, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 46 000 eiro, ņēmēja ir zemnieku saimniecība "Sviķi". Savukārt privātpersona Artūrs Kims ir reģistrēts kā ņēmējs komercķīlai, kuras nodrošinātā prasījuma summa ir 52 000 eiro. Visas sešas komercķīlas reģistrētas 28. janvārī.

"Mūsmāju dārzeņu" valdes priekšsēdētājs Edgars Brakše aģentūrai LETA atteicās sniegt komentārus par komercķīlām. Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2017. gadā "Mūsmāju dārzeņi" strādāja ar 4,102 miljonu eiro apgrozījumu un 285 276 eiro zaudējumiem.

Kooperatīvs "Mūsmāju dārzeņi" reģistrēts 2006. gadā un apvieno SIA "Dimdiņi Agro", SIA "Sigro", kā arī zemnieku saimniecības "Galiņi", "Bračas", "Dārzi", "Zūmaņi", "Sīļi", "Sviķi", "Īskāji", "Kliblapsas" un Artūru Kimu.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024