Menu
 

Ģirģens "degošām vajadzībām" iekšlietu jomā budžetā prasīs 22 miljonus eiro

  • Autors:  LETA
Ģirģens "degošām vajadzībām" iekšlietu jomā budžetā prasīs 22 miljonus eiro Foto - Valsts kanceleja

Jaunais iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) "degošām vajadzībām" iekšlietu jomā šā gada budžetā prasīs 22 miljonus eiro, kuru pašlaik ministrijai neesot.

Kā intervijā LTV "Rīta Panorāmai" stāstīja politiķis, papildus līdzekļi Iekšlietu ministrijai esot nepieciešami transportam, austrumu robežas stiprināšanai, degvielas sadārdzinājuma segšanai, "Moneyval" rekomendāciju ieviešanai un atsevišķiem citiem pasākumiem.

Ģirģens atzina, ka iekšlietas pašlaik gan nav budžeta prioritāte, tomēr viņš centīšoties pārliecināt kolēģus par papildus tēriņu nepieciešamību. Paralēli tikšot veikts audits arī iekšlietu sistēmā, lai arī tur meklētu papildus līdzekļus, taču tur lielu ietaupījumu Ģirģens nesagaida.

Kopumā situāciju iekšlietu sistēmā Ģirģens vērtēja kā ļoti bēdīgu. Pats viņš jūtoties kā ienācis nolaistā dzīvoklī, kur viņam ar vienu tapetes rulli un krāsu bundžu jāveic pamatīgs remonts. Viņš vēlētos uzlabot izmeklēšanas kvalitāti, uzlabot izglītības kvalitāti iekšlietu sistēmas darbiniekiem, palielināt pasniedzēju atalgojumu u.tml.

Ģirģens uzskata, ka ir jāsamazina izmeklētāju lietvedībā esošo izmeklējamo lietu skaits. Tas esot izdarāms, tehniski atbrīvojoties no lietām, kurām nav reālu pavedienu, tās slēdzot, taču ar iespēju, ka kaut kādos apstākļos tās var atjaunot.

Pēc Ģirģena domām, esošo līdzekļu ietvaros policija strādā gana kvalitatīvi, līdz ar to viņš neredz pamatu vērtēt Valsts policijas vadītāja Inta Ķuža piemērotību amatam. Līdzīgi arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vadību Ģirģens vērtēja gana atzinīgi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.