Menu
 

"Salaspils siltuma" peļņa pagājušajā finanšu gadā samazinājusies par 22%

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

SIA "Salaspils siltums" apgrozījums pārskata periodā no 2017.gada 1.oktobra līdz 2018.gada 30.septembrim bija 3,416 miljoni eiro, kas ir par 1,6% mazāk nekā iepriekšējā pārskata periodā, bet peļņa - 365 859 eiro, kas ir par 22% mazāk nekā gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" pieejamā informācija.

Saistībā ar "Salaspils siltuma" izteikti sezonālo ieņēmumu raksturu, pārskata gada periods ir pielāgots apkures periodam - šī pārskata gads sākās 2017.gada 1.oktobrī un beidzās 2018.gada 30.septembrī.

Pārskata periodā uzņēmums saražoja 68 040 megavatstundas (MWh) un piegādāja Salaspils novada centralizētās siltumapgādes lietotājiem 61 843 MWh siltumenerģijas, samazinot gadā siltuma zudumus trasēs līdz 9%. Vadības ziņojumā skaidrots, ka tas ir rezultāts tam, ka energoefektivitātes paaugstināšanas nolūkos, sabiedrība veica siltumtrašu noslēgarmatūras modernizāciju, ēku iekšējo sistēmu sakārtošanu un darbu ar klientiem, optimizējot ēku siltumenerģijas patēriņa režīmu.

"Salaspils siltums" turpinājis darbu pie darbinieku kvalifikācijas un profesionālā līmeņa paaugstināšanas.

Pārskata gadā uzņēmums turpināja projekta "Saules kolektoru sistēmas ar siltumenerģijas akumulācijas tvertni un biomasas katlu mājas ar trīs megavatu (MW) jaudu" realizāciju. Pabeigtas publiskās iepirkuma procedūras par būvniecību, ieskaitot tehniskā projekta izstrādi, būvuzraudzību un ekspertīzi. Konkursa rezultātā līgumi tika noslēgti ar būvnieku SIA "FIlter" un būvuzraugu SIA "Firma L4". Sabiedrība ir noslēgusi līgumu ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējumu un saņēma avansa maksājumu 1,416 miljonu eiro apmērā. Turpinot darbu pie projekta attīstības, "Salaspils siltums" iegādājās no Salaspils novada domes papildu zemes gabalu.

Uzņēmums pārskata gadu nobeidzis ar 365 859 eiro peļņu. Sabiedrības valde daļu peļņu piedāvāja novirzīt attīstībai un projekta "Saules enerģija Salaspils pilsētas centralizētajā apkurē" turpmākajai realizācijai. Sabiedrības valde arī piedāvāja palielināt uzņēmuma pamatkapitālu līdz četriem miljoniem eiro, šim nolūkam izmantojot iepriekšējo gadu nesadalīto peļņu 1,401 miljonu eiro apmērā un daļu no pārskata gada peļņas 42 417 eiro apmērā.

"Salaspils siltums" dibināts 1996.gadā un tā pamatkapitāls ir četri miljoni eiro. Iepriekšējā pārskata periodā no 2016.gada 1.oktobra līdz 2017.gada 30.septembrim uzņēmuma apgrozījums bija 3,474 miljoni eiro, bet peļņa - 496 969 eiro. "Salaspils siltums" 100% daļu pieder Salaspils novada domei.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.