Menu
 

Uzņēmēju dienas "GaRo_ZA 2019" paneļa diskusiju tiešraidē vērojuši vairāk nekā 1100 skatītāju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

Plaši izskanējusi Ropažu un Garkalnes novada uzņēmēju diena “GaRo_ZA 2019”, kas norisinājās šā gada 29. martā un tika organizēta jau trešo gadu pēc kārtas. Šogad pasākums tika veidots trijās daļās – lekciju un izglītojošā daļa, paneļu diskusija un uzņēmēju tirdziņš. Uzņēmēju diena ir ikgadējā lielākā šī reģiona uzņēmēju kopā sanākšana, un šogad paneļa diskusiju klātienē vēroja apmēram 100, savukārt tiešraidē – vairāk nekā 1100 skatītāju.

Šogad pasākuma organizatori (Ropažu pašvaldība, Garkalnes pašvaldība, biedrība “Ropažu novada uzņēmēji” (BRNU), kā arī “Ropažu un Garkalnes partnerība”) bija lēmuši par inovatīvām izmaiņām programmā – veicināt pasākuma popularitāti un piesaistīt skatītājus ar interneta vides starpniecību. Tāpēc noslēdzošā pasākuma sadaļa – paneļa diskusija par tēmu “Uzņēmēju un izglītības iestāžu savstarpējā sadarbība” – tika translēta sociālajā tīklā “Facebook”. Lēmums tika pieņemts balstoties uz to, ka tēma “Vai izglītības iestādes rada konkurētspējīgus darba ņēmējus?” mūsdienās kļūst arvien aktuālāka, informē BRNU valdes priekšsēdētaja un “GaRo_ZA” organizatore Nellija Štolcermane.

Paneļa diskusiju ar savu klātbūtni pagodināja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska, “Iespējamās misijas” skolotāja Agnese Slišāne, Vidzemes augstskolas rektors Gatis Krūmiņš, Ogres tehnikuma direktore Ilze Brante, Garkalnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Guntars Kniksts un Ropažu vidusskolas direktora v.i. Fēlikss Svirskis.

Paneļa diskusija tika translēta tiešraidē septiņos kanālos, un to vadīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) padomes priekšsēdētājs Aigars Rostovskis, kurš ir privātās augstskolas “Turība” īpašnieks un ikdienā darbojas ar izglītību saistītās biznesa jomās, stāsta N. Štolcermane. Galvenie jautājumi, kas tika skarti paneļa diskusijā, bija par to, kā sagatavot darba tirgū konkurētspējīgus jauniešus atbilstoši uzņēmēju pieprasījumam; kam jānosaka metodika, kas vislabāk palīdzētu jaunietim atrast to, kas viņam padodas vislabāk.



Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska: “Labā ziņa ir tā, ka mēs dzīvojam laikā, kad sistēmu ir iespējams mainīt. Un es ticu, ka daudz kas mainīsies. Es kā ministre sagaidu, ka skolas pašas nāks ar savu redzējumu par to, kā strādāt turpmāk. Ja turpināsim šādā garā, mēs neizkustēsimies ne no vietas. Ir vajadzīga pašiniciatīva. Es saku skolām – darbojieties, nāciet ar iniciatīvu!”

Uzņēmēju diena “GaRo_ZA 2019” kopumā tika veidota kā diskusiju, lekciju un kontaktu dibināšanas platforma. Pirmajā pasākuma daļā, kas tika veidots kā izglītojošo lekciju bloks, Aigars Rostovskis dalījās ar vairāku gadu pieredzi, uzstājoties ar prezentāciju “Eksporta nozīme un eksporta domāšana”, vēsta N. Štolcermane.

Lekciju daļu turpināja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārstāvis Normunds Štendenbers, kurš stāstīja par jauno VID padziļināti izstrādāto sadarbības programmu uzņēmējiem. Diskusijā nolasījās tendence, ka uzņēmējus mazāk interesē piešķirtie līmeņi, bet vairāk – VID atsaucība un sadarbība ikdienā.

Diāna Novicka no SIA “Valters korporācija” pastāstīja, kā izvēlēties “derīgu” un “neaizstājamu” profesiju. Pasākuma otrajā daļā ar zināšanām dalījās runas pedagoģe un populārā aktrise Zane Daudziņa. Savukārt uz jautājumu, kas interesē visus, – vai tuvākajā laikā sagaidāma krīze? –, kā arī par ekonomiskās attīstības tendencēm uzņēmēju dienas “GaRo_ZA 2019” dalībniekiem pastāstīja bankas “Luminor” pārstāvis Pēteris Strautiņš, atzīmē N. Štolcermane.

Kafijas pauzes laikā uzņēmējiem bija iespēja klausīties dzīvo mūziku Ropažu jauniešu grupas “Fools on Parade” izpildījumā, savukārt pēc lekcijām – apmeklēt vietējo uzņēmēju tirdziņu, kas pulcēja kopumā 33 preču ražotājus un pakalpojumu sniedzējus.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.