Menu
 

Bezdarba līmenis Latvijā marta beigās samazinājies līdz 6,6%

  • Autors:  LETA
Attēli: pixabay.com un LETA Attēli: pixabay.com un LETA

Latvijā šogad marta beigās reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,6% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,1 procentpunktu mazāk nekā mēnesi iepriekš, aģentūra LETA uzzināja Nodarbinātības valsts aģentūrā.

2019. gada marta beigās Nodarbinātības valsts aģentūrā bija reģistrēti kopumā 61 244 bezdarbnieki, kas ir par 1233 cilvēkiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, kad aģentūrā bija reģistrēti 62 477 bezdarbnieki.

Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis marta beigās bija Rīgas reģionā – 4,3%, kas ir par 0,1 procentpunktu mazāk nekā mēnesi iepriekš, bet augstākais reģistrētā bezdarba līmenis bija Latgales reģionā – 15,1%, kas arī ir par 0,1 procentpunktu mazāk nekā mēnesi iepriekš.

Vienlaikus par 0,4 procentpunktiem reģistrētā bezdarba līmenis martā samazinājies Kurzemes reģionā, veidojot 7,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, bet Vidzemē un Zemgalē reģistrētā bezdarba līmenis sarucis par 0,1 procentpunktu un bija attiecīgi 6,7% un 6,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Nodarbinātības valsts aģentūras dati liecina, ka Rīgā reģistrētā bezdarba līmenis šogad marta beigās bija 4%, kas ir par 0,1 procentpunktu mazāk nekā mēnesi iepriekš.

2019. gada februāra beigās Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.




atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.