Menu
 

SEB grupas peļņa pirmajā ceturksnī Latvijā – 14 miljoni eiro

  • Autors:  LETA
Foto: LETA Foto: LETA

SEB grupa šogad pirmajā ceturksnī Latvijā guvusi peļņu 14 miljonu eiro apmērā, kas ir par 1% vairāk nekā 2018. gada attiecīgajā periodā, aģentūrai LETA pavēstīja bankā.

Bankā informēja, ka SEB grupas Latvijā ieņēmumi 2019. gada pirmajā ceturksnī veidoja 27,1 miljonu eiro, kas ir par 14% vairāk nekā 2018. gada pirmajā ceturksnī, bet izmaksas pieauga par 2%, sasniedzot 11,8 miljonus eiro. Tādējādi SEB grupas peļņa pirms uzkrājumiem šogad pirmajos trijos mēnešos bija 15,3 miljoni eiro, kas ir par 25% vairāk nekā 2018. gada attiecīgajā periodā. Vienlaikus šogad pirmajā ceturksnī izveidoti uzkrājumi miljona eiro apmērā.

Tāpat bankā pavēstīja, ka piesaistīto noguldījumu apmērs "SEB bankā" šogad 31. martā veidoja 2,87 miljardus eiro, kas ir par 18% vairāk nekā 2018. gada marta beigās, bet kopējais kredītportfelis veidoja trīs miljardus eiro, kas gada laikā ir pieaugums par 11%. SEB grupas aktīvi 2019. gada marta beigās bija 3,932 miljardu eiro apmērā.

Bankā atzīmēja, ka, pateicoties lielajai iedzīvotāju aktivitātei un interesei par iespējām saņemt aizdevumu mājokļa iegādei vai remontam, šā gada pirmajā ceturksnī "SEB banka" izsniegusi vienu no lielākajiem jauno kredītu apmēriem pēdējo divu gadu laikā – 38,7 miljonus eiro, kas ir par 28% vairāk nekā pagājušā gada pirmajā ceturksnī.

Banka šogad pirmajā ceturksnī piesaistījusi vairāk nekā 4500 jaunu klientu, palielinot aktīvo klientu skaitu līdz 411 000, no tiem apmēram 383 000 ir privātpersonas, bet 28 000 – mazie un vidējie uzņēmumi.

"Pirmais ceturksnis iesācies ļoti aktīvi – sākot ar finanšu tirgus uzraudzības jautājumiem, fokusu uz darbībām noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas apkarošanā, un beidzot ar kodu karšu nomaiņu, kas ir svarīgs gan mums, gan klientiem," sacīja "SEB bankas" valdes priekšsēdētāja Ieva Tetere. Viņa arī atzīmēja, ka bankai kodu karšu nomaiņa šogad ir viens no sarežģītākajiem projektiem, kur jāiesaista liels klientu skaits.

Tāpat Tetere pauda pārliecību, ka, neraugoties uz to, ka publiskās diskusijas par naudas atmazgāšanas apkarošanu ir ietekmējušas Latvijas finanšu sektoru kopumā, šī joma tuvākajā laikā gūs lielāku fokusu labas valsts pārvaldības un biznesa ilgtspējas kontekstā. "Mums kā bankai ir svarīgi, lai Latvija būtu sakārtota vieta sabiedrībai un uzņēmējiem, tāpēc arī pati labprāt piedalos diskusijās par šiem jautājumiem gan ar klientiem, gan valsts pārvaldē, gan pavisam nesen notikušajā Eiropas Komisijas konferencēs Briselē, Vīnē un Slovākijā," viņa sacīja.

Bankā arī atzīmēja, ka SEB pensiju otrā līmeņa plānu dalībnieku peļņa 2019. gada pirmajā ceturksnī bija 49 miljoni eiro, savukārt pensiju trešā līmeņa plānu dalībnieku peļņa bija astoņi miljoni eiro. "SEB Investment Management", pārvaldot institucionālo klientu investīciju portfeļus, klientiem nodrošinājis peļņu 5,6 miljonu eiro apmērā. Kopumā "SEB Investment Management" pārvaldīšanā esošie aktīvi 2019. gada marta beigās sasniedza gandrīz 1,5 miljardus eiro, no tiem 1,1 miljardu eiro veido pensiju otrā un trešā līmeņa aktīvi.

2018.gada pirmajā ceturksnī SEB grupas peļņa Latvijā bijā 13,87 miljoni eiro. Pēc aktīvi apmēra "SEB banka" ir trešā lielākā banka Latvijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.