Menu
 

"Olainfarm" akcionāru ārkārtas sapulcē padomi nemaina

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Piektdien zāļu ražotāja "Olainfarm" akcionāru ārkārtas sapulcē, kas tika izsludināta 1.aprīlī, kad uzņēmumā notika vadības maiņa, padome netika nomainīta, teikts kompānijas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Priekšlikums atsaukt esošos akciju sabiedrības "Olainfarm" padomes locekļus no amata tika noraidīts.

Tāpat tika noraidīts priekšlikums atsaukt esošos revīzijas komitejas locekļus no amata.

Jau vēstīts, ka šo sapulci sasaukt lūdza Igaunijas kompānija "Olfim", kas pārstāvēja 7,79% "Olainfarm" pamatkapitāla.

Akcionāru ārkārtas sapulces darba kārtībā bija iekļauts jautājums par padomes atsaukšanu un jaunas ievelēšanu, kā arī par revīzijas komitejas atsaukšanu un jaunas ievelēšanu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Olainfarm" koncerna apgrozījums 2018.gadā bija 124,256 miljoni eiro, kas ir par 1,8% vairāk nekā 2017.gadā, savukārt koncerna peļņa samazinājās par 0,5% un bija 10,731 miljons eiro. Vienlaikus koncerna mātesuzņēmuma apgrozījums bija 93,018 miljoni eiro, kas ir par 1,4% vairāk nekā 2017.gadā, bet mātesuzņēmuma peļņa saruka par 4,1% un bija 8,886 miljoni eiro.

"Olainfarm" reģistrēta 1991.gada jūnijā, un tās pamatkapitāls ir 19,719 miljoni eiro. Kompānijas lielākais akcionārs ir SIA "Olmafarm" (42,56%), kas vienādās daļās pieder "Olainfarm" bijušā lielākā īpašnieka, nelaiķa Valērija Maligina mantiniecēm - Irinai Maliginai, Annai Emīlijai Maliginai un Nikai Saveļjevai.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.