Menu
 

"SEB bankas" grupas Latvijā peļņa pirmajā pusgadā - 23,4 miljoni eiro

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

AS "SEB banka" grupas Latvijā peļņa šā gada pirmajā pusgadā bija 23,4 miljoni eiro, kas ir par 14% mazāk nekā 2018.gada attiecīgajā periodā, informēja bankā.

"SEB" grupas Latvijā ieņēmumi sešos mēnešos sasnieguši 54,6 miljonus eiro, par 9% vairāk nekā 2018.gada pirmajā pusgadā, bet grupas izmaksas bija 24,3 miljoni eiro, kas ir par 2% vairāk nekā atbilstošā periodā 2018.gadā.

"SEB" grupas Latvijā peļņa pirms uzkrājumiem sasniedza 30,3 miljonus eiro, par 16% vairāk nekā 2018.gada janvārī-jūnijā, laika posmā no 1.janvāra līdz 30.jūnijam izveidoti uzkrājumi 6,5 miljonu eiro apmērā.

Grupas pamatdarbības peļņa pēc nodokļu nomaksas un uzkrājumiem 2019.gada sešos mēnešos sasniegusi 23,4 miljonus eiro, par 14% mazāk nekā 2018.gada attiecīgajā periodā.

Kopējais noguldījumu apjoms "SEB bankā" 2019.gada 30.jūnijā bija 2,9 miljardi eiro, kas par 20% pārsniedz noguldījumu apjomu 2018.gada jūnija beigās.

Kopējais grupas kredītportfelis 2019.gada jūnija beigās bija trīs miljardi eiro - par 9% vairāk nekā 2018.gada pirmā pusgada beigās;

"SEB bankas" kapitāls un rezerves 2019.gada 30.jūnijā bija 364,5 miljoni eiro, aktīvu apjoms, noslēdzoties 2019.gada jūnijam, bija 3,8 miljardi eiro, kas ir par 15% vairāk nekā 2018.gada jūnija beigās.

Pateicoties noturīgajam iekšzemes patēriņam, iedzīvotāju pozitīvajam noskaņojumam un mājsaimniecību reālo ienākumu pieaugumam, pirmajā pusgadā "SEB bankā" vērojams būtisks privātpersonu noguldījumu apjoma un piešķirtā finansējuma mājokļu kreditēšanai pieaugums, norādīja bankā.

Šī gada sešos mēnešos "SEB banka" piešķīrusi aizdevumus par kopējo sumu 279 miljoni eiro, no kuriem 77 miljoni eiro izsniegti tieši privātpersonām mājokļu iegādei un remontam. Turklāt par 12% ir pieauguši privātpersonu noguldījumi "SEB bankā", kā rezultātā kopējais noguldījumu apjoms bankā, noslēdzoties pusgadam, sasniedza 2,9 miljardus eiro, kas ir par 20% vairāk nekā šajā pašā periodā pirms gada.

"Lai arī ekonomiskā izaugsme palēninās, pateicoties noturīgajam iekšzemes patēriņam, ekonomikas perspektīvas pirmajā pusgadā joprojām saglabājās pozitīvas. Iedzīvotāju pozitīvais noskaņojums un mājsaimniecību reālo ienākumu palielināšanās ir sekmējusi privātpersonu aktivitāti, kā rezultātā mūsu bankas no jauna piešķirtais finansējums privātpersonām mājokļu kreditēšanai pieaudzis par 21%," sacīja "SEB bankas" valdes priekšsēdētāja Ieva Tetere.

Viņa piebilda, ka lielākais izaicinājums bankā pirmajā pusgadā bija saistīts ar kodu karšu nomaiņu. Tās rezultātā 100 000 klientu izdevies pāriet uz drošajiem autorizēšanās rīkiem un šobrīd vairs tikai 15 000 klienti izmanto kodu kartes kā autorizācijas līdzekli.

SEB grupa sniedz universālus bankas pakalpojumus Zviedrijā, Vācijā un Baltijas valstīs – Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. SEB grupa ir pārstāvēta arī citās Ziemeļvalstīs, Polijā, Ukrainā un Krievijā, kā arī lielākajos finanšu centros visā pasaulē.

Pēc aktīvu apmēra "SEB banka" ir trešā lielākā banka Latvijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.