Menu
 

Ceturtdiena, 28 Februāris 2019

Siguldā tiksies Latvijas un Igaunijas sociālie uzņēmēji un pašvaldību pārstāvji

5. martā projekta "Sociāls un radošs" ietvaros notiks Dienvidigaunijas sociālo uzņēmēju un pašvaldību uzņēmējdarbības atbalsta speciālistu pieredzes apmaiņas brauciens uz Siguldu un Rīgu. Vizītē Latvijā ieradīsies Tartu pilsētas un apriņķa sociālie uzņēmēji, lai kopā ar Latvijas partneriem, sociālajiem uzņēmējiem un pašvaldību pārstāvjiem dalītos pieredzē, it īpaši par sadarbības modeļiem ar pašvaldībām. Tikšanās mērķis ir sniegt iespēju abu valstu uzņēmējiem arī rosināt potenciālu pārrobežu sadarbību, informē Rīgas plānošanas reģiona projekta vadītāja Jana Briede.

Lasīt vairāk...

Uz Latvijas ceļiem plāno uzstādīt videokameras, kas fiksēs sarkanās gaismas šķērsotājus

Latvijā nākotnē plānots iegādāties speciālas videokameras, kas kontrolē, vai autovadītāji krustojumus nešķērso pie aizliedzošā luksofora signāla, šajā ceturtdienā Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē atzina Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāvji. Padome šādu iekārtu iegādei pauda konceptuālu atbalstu, taču uzdeva CSDD sadarbībā ar Valsts policiju tuvākajā laikā veikt detalizētu projekta izstrādi.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Arī šogad Latvijas ekonomikas izaugsme būs ievērojami ātrāka nekā ES vidēji

Pērnais gads Latvijas ekonomikā noteikti ir bijis viens no visveiksmīgākajiem pēdējos 10 gados. Ar vairāk nekā 20% pieaugumu būvniecībā, strauji augošo IT un citu pakalpojumu eksportu, kā arī stabilo iekšējo patēriņu Latvijas IKP 2018. gada pēdējā ceturksnī audzis par 5,1% salīdzinājumā ar 2017. gada nogali, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija.

Lasīt vairāk...

VUGD: Negodīgi tirgotāji piedāvā iegādāties nesamērīgi dārgus dūmu detektorus

Šajā ceturtdienā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis informāciju par to, ka vairākiem iedzīvotājiem piedāvāts iegādāties dūmu detektoru par 80 līdz 100 eiro. VUGD aicina iedzīvotājus neizmantot šo piedāvājumu un dūmu detektorus iegādāties oficiālās tirdzniecības vietās, kur vienkāršākie to modeļi maksā no 5 līdz 10 eiro.

Lasīt vairāk...

"Rīgas satiksmes" pagaidu vadītājs Matīss saņem Ušakova atbalstu un paliek amatā (papildināta)

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" pagaidu vadītājs Anrijs Matīss turpinās vadīt uzņēmumu, lai arī vēl šodien tika pieļāvis iespēju to pamest, ja negūs skaidru atbalstu viņa rosinātajām izmaiņām, – par to viņš paziņoja pēc vairāk nekā stundu ilgas tikšanās ar Rīgas mēru un "Rīgas satiksmes" akciju turētāju Nilu Ušakovu (S).

Lasīt vairāk...

Latgales vēstniecības "Gors" direktore Diāna Zirniņa ir absolūts naktsputns

Latgales vēstniecību “Gors”, ko pazīstam arī kā Rēzeknes koncertzāli, kopš 2013. gada vada Diāna Zirniņa. “Gors” ir viena no izcilākajām Latvijas akustiskajām koncertzālēm, un to atzinuši daudzi latviešu un ārvalstu mūziķi. Turklāt šeit notiek ne tikai koncerti, bet tiek rīkotas arī mākslas izstādes, izrādītas filmas, un uz Rēzekni cilvēki brauc ne tikai no tuvākās apkaimes, bet arī citiem Latvijas novadiem. Arī rīdzinieki šeit ir bieži viesi.

Lasīt vairāk...

Iekšzemes kopprodukts 2018. gadā pieaudzis par 4,8 %

Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie dati liecina, ka 2018. gadā turpinājās ekonomikas augšupeja, iekšzemes kopproduktam (IKP) palielinoties par 4,8 % salīdzinājumā ar 2017. gadu. IKP faktiskajās cenās pērn bija 29,5 miljardi eiro. 2018.gada 4. ceturksnī, salīdzinot ar 3. ceturksni, IKP salīdzināmajās cenās pēc sezonāli un kalendāri izlīdzinātiem datiem palielinājās 1,2 %.

Lasīt vairāk...

Mandeļu našķu receptes, ko izmēģināt kopā ar bērniem

Gatavot kopā ar bērniem ir jautri, turklāt bērni var būt lieliski palīgi virtuvē. Pat bērni, kuriem nav lielas pieredzes virtuvē, labprāt gatavo, jo norises pie plīts nereti atgādina īstu burvestību un rezultāts sniedz prieku, gandarījumu un pilnu vēderu. Pat pašus slinkākos virtuvē noteikti ievilinās iespēja pagatavot našķus, kas var būt ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi!

Lasīt vairāk...

Aizvadītajās dienās no Inčukalna pazemes gāzes krātuves izņemts lielākais dabasgāzes apjoms šogad

Dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") operatīvā informācija liecina, ka februāra otrajā pusē no Inčukalna pazemes gāzes krātuves izņemta gandrīz 657 191 megavatstunda (MWh) jeb 62,687 miljoni kubikmetru dabasgāzes, kas ir šogad lielākais nedēļas laikā izņemtais dabasgāzes apmērs, informēja "Conexus" valdes priekšsēdētāja Zane Kotāne.

Lasīt vairāk...

Kad ir nevis par daudz, bet par maz: malnutrīcija jeb nepietiekams uzturs

Lai gan lielākoties cilvēki satraucas par lieko svaru un pārāk treknu ēdienu vai lielām porcijām, ne mazāk kaitīgs veselībai ir nepietiekams uzturs, ko apzīmē ar terminu “malnutrīcija”. Pirmās asociācijas daudziem varētu būt badacietēji jaunattīstības valstīs, taču malnutrīcijas riskam pakļauti arī cilvēki ar labvēlīgiem dzīves apstākļiem.

Lasīt vairāk...

LVĢMC: Šogad pavasara palu periodā lieli plūdu draudi nav gaidāmi

  • Publicēts Vide

Šogad palu periodam prognozētie maksimālie ūdens līmeņi ir salīdzinoši zemi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati. Kurzemē un Zemgalē palu maksimālie līmeņi jau ir novēroti, un upju baseinos ūdens līmeņu režīms pavasara periodā būs atkarīgs no nokrišņu daudzuma martā un aprīlī. Vidzemē un Latgalē palu process ir aizsācies, bet intensīvākā tā fāze gaidāma marta vidū.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.