Menu
 

Svētdiena, 24 Marts 2019

Florbols brīvdienās: Ulbrokā un Ķekavā pa uzvarai, Ādažos un Saulkrastos pa zaudējumam

  • Publicēts Sports

Latvijas florbola čempionāta pusfināla sērijā, kurā sacenšas “Betsafe Oxdog Ulbrokas” un Talsu NSS/”Krauzers”, pēc pirmajām divām Ulbrokā aizvadītajām spēlēm rezultāts ir neizšķirts 1:1. Pirmās līgas pusfinālā zaudējumu piedzīvojis florbola klubs “SĀC”, bet dāmu virslīgas pusfinālos Ķekavas klubi savās mājās divās spēlēs guva vienu uzvaru.

Lasīt vairāk...

Mārupes volejbolistes iekļūst pusfinālā, "Babīte" apstājas ceturtdaļfinālā

  • Publicēts Sports

Aizraujošas cīņas Latvijas dāmu volejbola čempionāta ceturtdaļfinālā aizvadījušas abas Pierīgas komandas. Mārupes sporta centra vienība divreiz pārspēja volejbola klubu “Jelgava”, bet pagājušā gada čempiones sporta kluba “Babīte” volejbolistes, piedzīvojot neveiksmi “zelta setā”, pusfinālā neiekļuva.

Mārupes un Jelgavas klubu duelī abos mačus bija nepieciešami pieci seti. Sestdien Tīrainē laukuma saimnieces zaudēja pirmos divus setus, taču vinnēja trīs nākamos – 3:2 (-24, -19, 21, 20, 9). Svētdien Jelgavā mārupietes divreiz izvirzījās vadībā pa setiem un atkal bija pārākas izšķirošajā piektajā – 3:2 (24, -22, 23, -15, 12).

Pirmajā spēlē visvairāk punktu Mārupes komandas labā guva Agija Sidorova 16 un Marta Ozoliņa 12, otrajā – Monta Urbāne 17, Agija Sidorova un Marta Ozoliņa pa 10.

Ne mazāk spraigi aizritēja SK “Babīte” un MSĢ/”Zeltaleja” komandu spēkošanās. Sestdien Murjāņos mājinieces uzvarēja 3:1 (19, 21, -15, 25), taču svētdien Piņķos četros setos vinnēja Babītes volejbolistes 3:1 (-20, 23, 21, 21), un, atbilstoši nolikumam, bija jāaizvada izšķirošais “zelta sets”, kurā sīvā cīņā ar 25:23 uzvarēja MSĢ/”Zeltaleja” komanda, kvalificējoties Latvijas čempionāta pusfinālam.

“Babītes” rindās abos mačos rezultatīvākās bija Liene Šimkuse un Sandra Breikša.

Lasīt vairāk...

"Kodola" receptes: Dūmotās desas

Šodien atkal pievēršamies padomjlaika ēdienu recepšu klāstam, ieskatoties 1964. gadā Latvijas Valsts izdevniecībā klajā laistajā grāmatā “Produktu pārstrādāšana un konservēšana mājas apstākļos”. Kā zināms, padomju laikos veikalos nebija gandrīz nekā, bet desa – tā vispār bija šā laika pārtikas deficīta simbols, it īpaši jau dūmotā, stingrā desa.

Lasīt vairāk...

Bīstamā tuberkuloze – ne tikai plaušu slimība

24.martā visā pasaulē tiek atzīmēta Tuberkulozes diena, lai pievērstu sabiedrības uzmanību slimībai, kas ir ārstējama, tomēr ik gadu atņem dzīvību diviem miljoniem cilvēku. Pasaules Veselības organizācijas dati liecina, ka tuberkuloze ir viens no desmit galvenajiem nāves cēloņiem pasaulē. Lai gan parasti ar tuberkulozi saprot plaušu slimību, tā var skart arī citus orgānus.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.