Menu
 

Trešdiena, 22 Jūlijs 2020

Jūrmalā 32,8 miljonu eiro apjomā remontē un modernizē izglītības iestādes

Vasaras mēnešos Jūmalas skolās un bērnudārzos rit remontdarbi, turpinās sāktie vērienīgie skolu ēku un telpu modernizācijas projekti. Piecu skolu ēku un telpu modernizācijai pašvaldība ir piesaistījusi līdzfinansējumu sešos Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projektos 8,2 miljonu eiro apjomā. Kopumā plānotās investīcijas ēku un telpu modernizācijā ir 32,8 miljonu eiro apjomā.

Lasīt vairāk...

Vasaras izskaņā septīto reizi notiks pasākums "Atvērtās dienas laukos"

22.un 23.augustā jau septīto gadu noritēs “Atvērtās dienas laukos” – lauku apceļošanas un iepazīšanas pasākums, ko rīko biedrība"Lauku ceļotājs". Šī pasākuma laikā vienlaicīgi viesiem atvērtas būs 180 saimniecības visos Latvijas novados. Iepriekšējos gados apmeklētāju skaits vienā saimniecībā bijis no dažām ģimenēm nelielās piemājas saimniecībās līdz pusotram simtam vietās, kur uzņem apmeklētāju grupas.

Kā vēsta organiztori, šajās divās dienās ar īpaši sagatavotām programmām, degustācijām, atlaidēm ražojumu iegādei un citiem piedāvājumiem ārpus ierastā ciemos gaida mājražotāji, amatnieki, pārtikas ražotāji, naktsmītnes, pirtnieki, biškopji, stādu audzētāji, lielās lauku saimniecības, pilis un muižas, atrakciju parki, lauku krodziņi un restorāni, dabas takas un daudzi citi. Starp viņiem būs arī tādi, kas ikdienā ar viesu uzņemšanu nenodarbojas un atver savas saimniecības vai ražotnes apskatei tikai šī pasākuma laikā.

Gardēži varēs izgaršot vasaras ražu visā daudzveidībā – gan tadicionālus, gan neparastus piedāvājumus. Bio augļi un ogas – smiltsērkšķi, dzērvenes, āboli, bumbieri un citi, tradicionālā rudzu rupjmaize un jaunas garšas meklējumi, aitas un kazas piena sieri un pat saldējums, zivis – nēģi, foreles, āfrikas sami. Arī mājražotāju dzērienu klāsts paplašinās – papildus mājas vīnam un alum piedāvājumā arī sidrs, vermuts, viskijs. Varēs baudīt maltītes no pašaudzētiem lauku labumiem.

Bērniem patiks mini zoo un eksotisko dzīvnieku parki, kuros var draudzēties ar mīļdzīvniekiem un apskatīt alpakas, lamas, strausus, šinšilas, minicūciņas, pāvus, zilo govi un pat kamieļus, ķengurus un dzeloņcūkas.

Ja patīk dizaina un amatu lietas, un ir vēlēšanās iemācīties ko jaunu, tad var doties pie meistariem, kuri lej sveces, cep maizi un piparkūkas, apdrukā apģērbu. Būs pat izdevība pamācīties lubiņu izgatavošanu no apses koka un jumtu likšanu.

Tiem, kam ir savs dārzs, noderīgi būs apmeklējumi pie stādu, augļu, ogu audzētājiem, kuri dalīsies savā pieredzē par veselīgas pārtikas audzēšanu, piedāvās iegādāties pašu lolotas šķirnes. Pasākumā piedalās arī vairākas naktsmītnes un ēdinātāji, kuri piedāvā īpašas atlaides.

Šogad daudzi saimnieki ekskursijām un degustācijām noteikuši konkrētus laikus. Nepieciešams arī iepriekš pieteikties, lai saimnieki pilnvērtīgāk varētu uzņemt visus interesentus un izvairītos no drūzmēšanās.

Sīkāku informāciju par lauku apceļošanas pasākumu un visiem pasākuma dalībniekiem uzziniet “Lauku ceļotāja” vietnē. Augusta sākumā visās “Circle K” degvielas uzpildes stacijās un novadu tūrisma informācijas centros būs pieejama karte, kurā iezīmētas pasākuma dalībnieku atrašanās vietas un norādīti kontakti.

Lasīt vairāk...

ĀM valsts sekretāra vietniece Eiropas lietās: Bija jāatrod Covid-19 krīzes risinājumi, kas dotu būtisku grūdienu Eiropas ekonomikai

Eiropai bija jāatrod risinājumi ne tikai jaunā koronavīrusa izraisītajai krīzei, bet jādod pilnīgi cits un būtisks grūdiens Eiropas ekonomikai, tādu viedokli par Eiropadomes panākto vienošanos žurnālistiem pauda Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretāra vietniece Eiropas lietās Astra Kurme.

Lasīt vairāk...

Eksperte: Nekustamā īpašuma nozarē darījumu skaits sarucis par gandrīz 50%

Pēdējā pusgada notikumi Latvijā un pasaulē ir viesuši būtiskas izmaiņas vairākās nozarēs un citas ir apstādinātas pavisam. Nekustamā īpašuma nozare nav izņēmums, kur šobrīd vērojams darījumu skaita sarukums par gandrīz 50%. Lielā darījumu krituma dēļ šobrīd ir lieliska iespēja kaulēties un iegūt savu sapņu īpašumu par zemāku cenu, nekā līdz šim.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.