Menu
 

Trešdiena, 24 Novembris 2021

Lūdz atsaukties aculieciniekus koprades laboratoriju ekspozīcijas sabojāšanā Siguldā

Siguldas novada pašvaldība un pašvaldības policija lūdz atsaukties aculieciniekus, kuriem ir informācija par koprades laboratorijās iekārtotās ekspozīcijas “#S!mtiemsajūtu” sabojāšanu Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā. Informāciju var nodot, zvanot uz diennakts dežūrtālruni 26160288 vai sūtot ziņas lietotnē “WhatsApp”.

Lasīt vairāk...

Eksperts: Latvijas krievvalodīgie iedzīvotāji redz latviešus sev kulturāli tuvākus nekā latvieši raugās uz krieviem

Latvijas krievvalodīgie iedzīvotāji uz latviešiem raugās kā uz sev kulturāli līdzīgākiem nekā latvieši skatās uz krieviem, trešdien Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēdē stāstīja Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūta pētnieks Mārtiņš Kaprāns.

Lasīt vairāk...

Jūrmalas augstākie apbalvojumi piešķirti arhitektam Kronbergam, mācītājam Gusevam un mūziķim Kukuvasam

Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība piešķīrusi 2021. gada augstākos apbalvojumus par īpašu ieguldījumu Jūrmalas attīstībā un kūrortpilsētas vārda popularizēšanā. Goda zīme un tituls “Goda jūrmalnieks” piešķirts arhitektam Andrim Kronbergam un Slokas evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājam Aivaram Gusevam, bet apbalvojums “Par mūža ieguldījumu” – dziedātājam, mūzikas autoram un pedagogam Adrianam Kukuvasam, informēja pilsētas pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Slikts noskaņojums vai pat depresija? Kāds varētu būt patiesais iemesls?

Pelēkajā un drēgnajā novembrī, turklāt pašreizējā situācijā valstī nepārsteidz, ka jūtat spēku izsīkumu, enerģijas trūkumu un nomāktību. Dažkārt nav runa tikai par grūtsirdību — depresija jau sen ir viena no piecām izplatītākajām slimībām un XXI gadsimta slimība, no kuras cieš 280 miljoni personu jeb 5 % pieaugušo iedzīvotāju. Ko darīt, un vai ikdienišķas lietas, piemēram, uzturs un veselīgāks dzīvesveids tiešām var palīdzēt tikt galā ar rudens/ziemas grūtsirdību un enerģijas trūkumu? Bet ar depresiju?

Lasīt vairāk...

Attālinātās ugunsgrēku atklāšanas un novērošanas sistēma šogad Pierīgā fiksējusi vairāk nekā 20 meža ugunsgrēku

Šogad Valsts meža dienests (VMD) uzsāka īstenot pilotprojektu attālinātās ugunsgrēku atklāšanas un novērošanas sistēmas ieviešanai. 12 ugunsnovērošanas torņiem uzstādīja novērošanas kameras, kas spēj identificēt sadūmojumu līdz pat 15 km attālumā, norādot vietas koordinātas. Sistēma kopš tās darbības sākuma šī gada pavasarī Pierīgā pirmā ir atklājusi vairāk nekā 20 meža ugunsgrēku un sevi pierādījusi, kā pietiekami efektīvu ugunsgrēku fiksēšanas jomā, informēja VMD.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Visbiežāk kokus stāda dārzā pie privātmājas

  • Publicēts Vide

55% no iedzīvotājiem, kuri ir stādījuši kokus, izvēlējušies tos stādīt pie privātmājas, 46% – dārzā, 27% – mežā, bet 12% – daudzdzīvokļu mājas pagalmā. Vēl 10% norādīja, ka ir stājuši kokus pilsētvidē, piemēram, ielas malā, liecina “Mežpils alus” un pētījumu centra “Norstat” veiktās aptaujas dati.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.