Menu
 

Pirmdiena, 22 Marts 2021

Sāks vakcinēt iedzīvotājus ar hroniskām saslimšanām

Turpinot vakcināciju pret Covid-19, šonedēļ ar Veselības ministrijas rīkojumu tiks atvērta nākošā prioritārā grupa – iedzīvotāji ar hroniskajām saslimšanām. Tas nozīmē, ka gan ģimenes ārsti, gan ārstniecības iestādes pakāpeniski, ņemot vērā pieejamo vakcīnu apjomu, varēs uzsākt vakcinēt iedzīvotājus, kam ir hroniskas saslimšanas.

Lasīt vairāk...

Jūrmalā par 11,25 miljoniem eiro sāks Lielupes pamatskolas ēkas pārbūvi

Aprīlī Jūrmalā, Aizputes ielā 1a, sāks Lielupes pamatskolas ēkas pārbūvi un sporta zāles būvniecību. Kopējās būvdarbu izmaksas plānotas 11,25 miljonu eiro apjomā. Būvdarbi plānoti 3,9 hektāru platībā, gandrīz 4000 kvadrātmetru paredzēti skolas ēkas korpusiem un 2000 kvadrātmetru – sporta zāles piebūvei, informēja Jūrmalas pilsētas domē.

Lasīt vairāk...

Par Mārupē izdarīto laupīšanu un slepkavību piespriesti bargi sodi

Pagājušajā nedēļā Rīgas rajona tiesā tika paziņots spriedums krimināllietā par 2019. gada 20. jūlijā Mārupē notikušo bruņoto laupīšanu, kuras laikā tika noslepkavots advokāts Uldis Bērziņš. Slepkavībā apsūdzētajam Vladimiram Zibikovam piespriesta brīvības atņemšana uz 20 gadiem, bet viņa līdzdalībnieks Āris Stepiņš sodīts ar deviņiem gadiem cietumā.

Lasīt vairāk...

Ergoterapeite: Rehabilitācijā pēc Covid-19 svarīgi ievērot enerģijas taupīšanas tehniku

Simptomi un ārstēšanas process, Covid-19 pārslimojot, var atšķirties, tomēr arī tad, ja slimība pārciesta vieglā formā, pēc tās  daudzi sajūt bezspēku, nespēju koncentrēties, apetītes zudumu un citus simptomus. Slimojot mājās, veselības stāvokli ir jāuzrauga pašam, regulāri sazinoties ar ģimenes ārstu. Intensīvākajā slimošanas laikā ķermenis ir novājināts un pat mazākās ikdienas darbības var būt apgrūtinošas. Gan slimojot, gan veseļojoties ir jānovēro, jāvērtē un jāpilnveido savas fiziskās spējas.

Lasīt vairāk...

Astoņi padomi, kā neuzķerties uz finanšu krāpnieku ēsmām

Finanšu krāpnieki pēdējā gada laikā arvien aktīvāk izmanto visdažādākos veidus, lai iegūtu iedzīvotāju banku kontu piekļuves datus un izkrāptu naudu. Viņi zvana, raksta un ielaužas mūsu ikdienā ar skaidru plānu – pārsteigt nesagatavotus, izmantot apmulsumu un iegūt naudu vai personas datus. Tāpēc Finanšu nozares asociācija ir apkopojusi 8 būtiskākos padomus, kā neuzķerties uz krāpnieku ēsmām.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.