Menu
 

Pirmdiena, 12 Aprīlis 2021

Inčukalna novada domes priekšsēdētājs Nalivaiko iztur uzticības balsojumu

Inčukalna novada domes ārkārtas sēdē tika lemts par septiņu domes deputātu parakstīto iesniegumu par domes priekšsēdētāja atbrīvošanu no amata. Ārkārtas domes sēdē piedalījās 14 no 15 Inčukalna novada domes deputātiem. Septiņiem deputātiem balsojot “par” un septiņiem balsojot “pret”, sagatavotais lēmuma projekts tika noraidīts, kā rezultātā Aivars Nalivaiko arī turpmāk pildīs Inčukalna novada domes priekšsēdētāja pienākumus.

Lasīt vairāk...

Praktiski padomi, kā veicināt uzmanību un mazināt negadījumu risku mājās

Vairāku uzdevumu vienlaicīga veikšana nenodrošina tādu pašu kognitīvo elastību jeb spēju kvalitatīvi uztvert informāciju, kā fokusēšanās tikai uz vienu lietu reizē. Kā liecina dati, 97,5 % populācijas patiesībā nemaz nespēj vienlaikus veikt divus vai vairākus uzdevumus, reizē saglabājot labas koncentrēšanās spējas. Tas nozīmē, ka veikt vairākas darbības vienlaicīgi un cerēt uz labu rezultātu ir pavisam aplami.

Lasīt vairāk...

Jānis Brauers. Kāpēc jauniešu bezdarbs aug?

Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati, pērn jauniešu bezdarba līmenis Latvijā sasniedza 14,9%. Kaut arī kopš 2013. gada tas bijis zemāks nekā Eiropas Savienības dalībvalstu vidējais rādītājs, kopš 2019. gada tas audzis par 2,5 procentpunktiem. Droši vien savu tiesu šāda pieauguma radījusi Covid-19 pandēmija, kas 2020. gada pirmajā pusē sašūpoja darba tirgu. Taču ne mazāka nozīme ir jauniešu izvēlēm, motivācijai un spējai apzināties savus mērķus. Kā liecina pieredze darbā ar jauniešiem, mācību programmas vien šobrīd jauniešus nesagatavo pieaugušo dzīvei, izvēlēm un atbildībai.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.