Menu
 

Otrdiena, 15 Jūnijs 2021

Atviegloti vairāki nosacījumi tirdzniecības vietām

Uzlabojoties epidemioloģiskajai situācijai un mazinoties saslimstībai ar Covid-19, Ministru kabinets 15.jūnija sēdē pārskatīja tirdzniecības nozarē noteikto drošas tirdzniecības protokolu un atviegloja vairākus nosacījumus. Atvieglotie nosacījumi stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas “Latvijas Vēstnesī”, informē Ekonomikas ministrijā.

Lasīt vairāk...

Centrālās statistikas pārvalde: Aprīlī tūristu mītnēs apmetās vairāk viesu

2021.gada aprīlī Latvijas tūristu mītnēs apkalpoti 52,1 tūkst. ārvalstu un vietējo viesu, kas ir četras reizes vairāk nekā 2020.gada aprīlī un par 8,1% vairāk nekā martā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Viesi tūristu mītnēs pavadīja 103,5 tūkst. nakšu, kas ir divas reizes vairāk, salīdzinot ar pagājušā gada aprīli, un par 7,6% vairāk nekā martā, informē CSP Komunikācijas daļā.

Lasīt vairāk...

Gaidāms Imanta Zemzara klaviermūzikas albuma prezentācijas koncerts

Nacionālā mūzikas ierakstu kompānija “Skani” 2021.gada 18.jūnijā klajā laidīs Imanta Zemzara klaviermūzikas albumu “Kāda cita Ceļiniekfantāzija”, ko Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Lielajā zālē ieskaņojusi pianiste Diāna Zandberga. Albuma prezentācijas koncerts notiks 18.jūnijā plkst. 18.00 Dubultu Digitālajā koncertzālē.

Lasīt vairāk...

Tiesa apmierina "Olmafarm" pieteikumu par pagaidu aizsardzības piemērošanu pirms "Olainfarm" akcionāru sapulcēm

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa 11.jūnijā apmierinājusi zāļu ražotājas AS "Olainfarm" lielākā akcionāra SIA "Olmafarm" pieteikumu par pagaidu aizsardzību pirms prasības celšanas, nosakot, ka "Olmafarm" ir tiesīgs izlietot no "Olainfarm" akcijām izrietošās tiesības, tai skaitā balsot "Olainfarm" kārtējās un ārkārtas akcionāru sapulcēs, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Lasīt vairāk...

Aptauja Saulkrastos. Kā vērtējat ieceri atļaut bez ierobežojumiem ceļot vakcinētiem tūristiem?

Valdība plāno atcelt ceļošanas ierobežojumus pret Covid-19 vakcinētajiem un pārslimojušajiem, paredzot, ka pret Covid-19 vakcinētie vai testētie, kā arī šo slimību pārslimojušie varētu ceļot bez ierobežojumiem, proti, šīm personām nebūs nepieciešams lidostā veikt Covid-19 testu, pēc atgriešanās no ārzemēm nebūs jāievēro pašizolācija, atskaitot gadījumus, kad persona atgriezīsies no valsts ar augstu Covid-19 saslimstības rādītāju, piemēram, Indijas. Tas nozīmē, ka ar valdības lēmumu pret Covid-19 vakcinētas un šo slimību pārslimojušas personas varētu ceļot bez šķēršļiem, kā tas bija pirms Covid-19 pandēmijas.

Lasīt vairāk...

Grantu programmā "(ie)dvesma" jaunajiem uzņēmējiem Pierīgā būs pieejami 80 000 eiro

Lai veicinātu uzņēmējdarbības attīstību Pierīgā, jau piekto reizi norisināsies grantu programma “(ie)dvesma”, ko īsteno “SEB banka” kopā ar Jūrmalas pilsētu, Ķekavas, Mārupes, Olaines, Ogres, Siguldas un Stopiņu novadu. Kopējais pieejamo grantu apmērs šogad būs 80 000 eiro, un finansējuma saņemšanai varēs pieteikties gan strādājoši uzņēmumi, gan vēl neīstenotu biznesa ideju autori. Projektu pieņemšana sāksies 10.septembrī.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.