Menu
 

Piektdiena, 01 Aprīlis 2022

Voldemārs Lauciņš. Karš… Kāpēc, un ko darīt?

Principā mēs zinām, kas ir karš. Teorētiski. Daudziem vecvecāki ir stāstījuši savas bērnības atmiņas par karu, esam piedalījušies dažādās izglītojošās aktivitātēs, kas saistītas ar valsts svētkiem – Lāčplēša dienu 11. novembrī. Mums, kas esam auguši mierā, turklāt vismaz otrajā paaudzē, liekas, ka karš ir kaut kas vēsturisks, kaut kas tāds, kas pie mums pat teorētiski nav iespējams. Daudzi ir piemirsuši, ka okupācijas armija ļoti nelabprāt atstāja jau pirms vairāk nekā trīsdesmit gadiem neatkarību atguvušo Latviju. Daudzi ir piemirsuši, ka, sabrūkot padomju monstram, vairākās vietās izcēlās kari, tomēr tas bija attālu no mums. Ak, jā, ir jau tās pastāvīgi karojošās valstis, par kurām stāsta televīzijā vai internetā. Bet kāds mums ar to sakars?

Lasīt vairāk...

Foto: Depozīta iepakojumu uzskaites un šķirošanas centrā Aconē pārstrādei sagatavotas pirmās iepakojumu tonnas

  • Publicēts Vide

Salaspils novada Aconē darbību uzsācis SIA “Depozīta iepakojuma operators” (DIO) iepakojumu uzskaites un šķirošanas centrs, kurā pārstrādei sagatavotas jau pirmās depozīta punktos nodotā PET, stikla un metāla iepakojuma tonnas. 5500 m2 plašajās telpās ir nodrošinātas darba vietas līdz pat 50 darbiniekiem atkarībā no sezonas, un centra apstrādes jauda ir līdz 3 miljoniem tukšo iepakojuma vienību dienā, informēja DIO.

Lasīt vairāk...

Kosmētiķes padomi, kā pareizi nomaskēt aukstumpumpu, pūtītes un tumšos lokus zem acīm

Nepilnības sejas ādā – tumšie loki zem acīm vai pēkšņi uzmetusies aukstumpumpa var radīt sievietēm ne tikai papildu emocionālo pārdzīvojumu, jo īpaši, ja ieplānotas kādas svinības vai kāda pasākuma apmeklēšana, bet arī samazināt viņas pašpārliecinātību. Kā pareizi maskēt tādas ādas nepilnības kā akni, tumšos lokus zem acīm un aukstumpumpu, izmantojot dekoratīvo kosmētiku un liekot sejas ādai izskatīties starojošai?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.