Menu
 

Otrdiena, 26 Aprīlis 2022

Jūrmalā izsludina papildu konkursu līdzfinansējuma saņemšanai kultūras pieminekļu atjaunošanai

Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība izsludina papildu konkursu pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai kultūras pieminekļu atjaunošanai un saglabāšanai. Līdzfinansējumam var pieteikties līdz 2022.gada 15.jūnijam, to organizē Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības iestāde “Jūrmalas Kultūrtelpas un vides dizaina centrs”.

Lasīt vairāk...

Saeimas Juridiskā komisija atbalsta kriminālatbildību par transportlīdzekļa vadīšanu reibumā virs 1,5 promilēm

Saeimas Juridiskā komisija 26.aprīlī lēma izskatīšanai parlamentā virzīt grozījumus Krimināllikumā, ar kuriem plānots noteikt kriminālatbildību par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu to vadīt, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles.

Lasīt vairāk...

Iekšējās drošības stiprināšanas pasākumiem papildus piešķir 1,15 miljonus eiro

Otrdien valdība lēma no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt 1 154 000 eiro Tieslietu ministrijai vienreizējām investīcijām, lai segtu izdevumus par iekšējās drošības stiprināšanas pasākumu īstenošanu, tai starpā nodrošinot divu cietumu žoga pārbūvi. Ieslodzījuma vietu pārvaldei (IeVP) tiks novirzīti 654 000 eiro, bet 500 000 eiro tiks novirzīti Satversmes aizsardzības birojam (SAB).

Lasīt vairāk...

Foto: Rogaininga "Pilsētu leģendas" 2.posmā Daugmalē uzvar pasaules un Eiropas čempionātu medaļnieki

  • Publicēts Sports

Pagājušo sestdien, 23.aprīlī, Ķekavas novada Daugmalē ar otro posmu turpinājās trešā sezona iecienītajam un Baltijas valstīs lielākajam rogaininga jeb komandu orientēšanās seriālam “Pilsētu leģendas”. Uzvaras izcīnīja pasaules un Eiropas čempionātos rogainingā medaļas izcīnījušie sportisti, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Lasīt vairāk...

Banka "Citadele": Uzņēmējdarbība ar Krieviju un Baltkrieviju praktiski vairs nebūs iespējama

Noteikto sankciju dēļ uzņēmējdarbība ar Krieviju un Baltkrieviju šobrīd un pārredzamā nākotnē praktiski vairs nebūs iespējama, aģentūrai LETA pavēstīja bankas "Citadele" pārstāvji. Bankā arī atzīmē, ka tajos atsevišķajos gadījumos, kad maksājumus ar šīm valstīm joprojām ir iespējams veikt, gan uzņēmumiem, gan bankām ir jāveic rūpīgas papildu pārbaudes.

Lasīt vairāk...

Pirmie pavasara zaļumi - bagātīgs vērtīgo vielu avots

Tikko pirmie zaļumi sāk parādīties mums visapkārt, ir īstais laiks tiem bagātīgāk papildināt arī mūsu ikdienas ēdienkarti. Vai tie būtu pirmie uz palodzes izaudzētie lociņi vai laukos ievākti priežu un egļu pumpuri, vai pirmās pieneņu lapiņas - tie visi sniedz vērtīgas vielas un vitamīnus mūsu organismam. Kāda ir zaļumu nozīme mūsu ēdienkartē, kurus no savvaļas augiem varam lietot uzturā, un kāda piesardzība ir jāievēro? Stāsta "Benu" aptiekas piesaistītā eksperte, sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore un "Benu" aptiekas klīniskā farmaceite Ilze Priedniece.

Lasīt vairāk...

Veikalam "Cukurs" piešķirts apbalvojums kā iedzīvotājiem draudzīgākajam pakalpojumu sniedzējam Ropažu novadā

Veikals “Cukurs” Ropažos darbojas jau trešo gadu, un to labi zina gan vietējie iedzīvotāji, gan attālāki ciemiņi no citiem Latvijas novadiem, stāsta ”Cukura” saimniece, SIA "TL Candles" dibinātāja Terēza Luksa. To, ka šī vieta ir iemīļota, apliecina arī nupat Ropažu novada piešķirtā balva nominācijā “Iedzīvotājiem draudzīgākais pakalpojumu sniedzējs”. Šāda apbalvojumu piešķiršana jaunajā novadā notiek pirmo reizi, un to nosaka iedzīvotāju balsojuma un pašvaldības žūrijas pārstāvju vērtējuma rezultāts. 

Lasīt vairāk...

Izaudzēt pārtiku grūtībās nonākušajiem cilvēkiem palīdzēs piecos gados lielākais NVO skaits; iesaistās arī siguldieši

Šogad dārzkopības darbus grūtībās nonākušajiem cilvēkiem palīdzēs veikt piecos gados lielākais nevalstisko organizāciju skaits. 23 organizācijas ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu vismaz 750 mājsaimniecībām visos Latvijas reģionos izsniegs sēklas, stādus un dārza piederumus, lai varētu pašu spēkiem izaudzēt pārtiku savam saimes galdam. Atbalstīto organizāciju vidū – septiņas Vidzemes bezpeļņas organizācijas Valkas, Siguldas, Cēsu, Smiltenes un Alūksnes novadā, informē fonda labdarības projektu vadītāja Diana Bogdanova.

Lasīt vairāk...

Par 2021.gada labāko pastnieci Rīgas reģionā atzīta Siguldas Pasta nodaļas darbiniece

"Latvijas pasta" organizētajā konkursā "Mans pastnieks" katrā Latvijas reģionā noskaidroti 2021.gada uzticamākie, zinošākie un izpalīdzīgākie pastnieki un pasta nodaļu operatori. Kopumā kādai no nominācijām izvirzīti 820 "Latvijas pasta" pastnieku un pasta operatoru, par kuriem kopumā saņemtas 11 394 iedzīvotāju anketas. Vairāk nekā pusi anketu klienti aizpildījuši tiešsaistē. Latvijas iedzīvotāji savās atsauksmēs izcēluši pasta darbinieku profesionālās un cilvēciskās īpašības, pasakot paldies tiem pastniekiem un pasta nodaļu operatoriem, kuri pilda savus darba pienākumus ar lielu atbildību, rūpību un sirsnību, informē uzņēmumā.

Lasīt vairāk...

Dziedātāja Anta Jankovska: Mana mīļākā skaņa ir klusums

Itālijā dzīvojošā latviešu operdziedātāja Anta Jankovska atkal pošas uz Rīgu, lai piedalītos Operetes teātra teatralizētajā koncertprogrammā "Mīlestības mūzika" ("Musique d’amour"), kas 26. aprīlī izskanēs VEF Kultūras pilī un 15. maijā – Ogres Kultūras centrā. Koncertos Anta kopā ar skatuves kolēģiem Sonoru Vaici, Nauri Indzeri, Kārli Rūtentālu un citiem, kā arī īpašo viešņu – Kijivas Nacionālā akadēmiskā operetes teātra solisti Marianu Bodnaru – un Operetes teātra orķestri diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā izdziedās skaistākās operešu ārijas un duetus no publikas iemīļotām operetēm un koncertprogrammām. "Mūsu koncerta vadmotīvs ir mīlestības mūzika visās tās izpausmēs – kā iedvesmas un stiprinājuma avots, kā dzīvesprieka un mīlestības eksplozija iepretim pasaulē notiekošajam," saka Anta Jankovska.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.