Menu
 

Piektdiena, 29 Jūlijs 2022

Iekšlietu ministrs: Guvu pārliecību par dienestu gatavību nodrošināt drošību uz valsts robežas

Iekšlietu ministrs Kristaps Eklons 28.un 29.jūlijā darba vizītē apmeklēja Valsts robežsardzes objektus Latgalē, kā arī Latvijas–Baltkrievijas un Latvijas–Krievijas robežu. Darba vizītes ietvaros ministrs detalizētāk iepazinās ar robežsardzes struktūrvienību darbu, kā arī pārrunāja būtiskākās robežsardzes aktualitātes, problemātiku un attīstības plānus, informēja Iekšlietu ministrijā. 

Lasīt vairāk...

FOTO: Siguldā atklāta Laimas Dabertes, Baibas Aļļes-Šmites un Anetes Bajāres-Babčukas izstāde "Piezīmes"

Izstādē Siguldas Jaunās pils Salonā aplūkojamas trīs mākslinieču – Laimas Dabertes, Baibas Aļļes-Šmites un Anetes Bajāres-Babčukas – pēdējo trīs gadu laikā iekrātās domu ainas un ikdienas mirkļi, mēģinājumi apturēt laiku un pētījumi par savas dzimtas sieviešu izcelsmi un darbu, ģimenes  svētību un ikdienas neatkārtojamību. Izstāde apskatāma līdz 4. septembrim.

Lasīt vairāk...

Policija: Latvijā likumpārkāpumu intensitāte Krievijas kara Ukrainā ēnā saglabājas "mēreni nemainīga"

Piecu mēnešu laikā, kopš Krievijas kara Ukrainā sākšanās, Latvijā konstatēto likumpārkāpumu intensitāte nav vērtējama kā pieaugoša un saglabājas mēreni līdzīgs notikumu raksturs. Kā līdz šim, visbiežāk konstatēti pārkāpumi, kas saistīti ar militārās agresijas atbalstošu attieksmes demonstrēšanu, tostarp aizliegto simbolu atainošanu publiskā vidē, kā arī Ukrainas karogu zādzībām vai bojāšanu, liecina Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas sniegtā informācija.

Lasīt vairāk...

Augusta vidū Jūrmalā notiks jauniešu festivāls "Kopums"

Ikviens jaunietis un darbā ar jaunatni iesaistītais 12. un 13. augustā aicināts piedalīties festivālā “Kopums”, kas norisināsies Jūrmalā, Dzintaru Mežaparkā. Šis būs Eiropas Jaunatnes gada lielākais notikums, kurā ikvienam dalībniekam būs iespēja baudīt muzikālus priekšnesumus, izmēģināt dažādas aktivitātes, kā arī  meditēt, muzicēt un piedalīties praktiskos uzdevumos. Ieeja festivālā ir bez maksas.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ogrē. Kas jūs pēdējā laikā visvairāk iepriecinājis?

Saulainais laiks un iespēja būt kopā ar saviem mīļajiem ir lietas, kas vasaras mēnešos pieaugušos iepriecina visvairāk, savukārt skolas bērni priecājas par brīvdienām un iespēju būt kopā ar draugiem vai piedalīties citās vasarīgās aktivitātēs. Taču izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece rosinājusi sākt diskusiju par mācību gada garumu un tā sadalījumu. Viņasprāt, varētu saīsināt vasaras brīvlaiku, bet papildu brīvdienas skolēniem piešķirt, piemēram, martā.

Lasīt vairāk...

Jūlijā uzņēmēju noskaņojums bijis negatīvs visās uzņēmējdarbības jomās

Uzņēmējdarbības konfidences rādītāji 2022. gada jūlijā samazinājās visās uzņēmējdarbības jomās. Rādītāji rūpniecībā un pakalpojumu sektorā, salīdzinot ar jūniju, ir nedaudz uzlabojušies, bet mazumtirdzniecībā un būvniecībā turpina samazināties liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) veikto konjunktūras apsekojumu dati.

Lasīt vairāk...

CSP: Jūnijā mazumtirdzniecības apgrozījums samazinājās par 0,7 %

2022.gada jūnijā, salīdzinot ar 2021.gada jūniju, mazumtirdzniecības apgrozījums samazinājās par 0,7 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri koriģētie dati salīdzināmajās cenās. Pārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par 2,8 %. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, samazinājās par 0,2 %, autodegvielas – samazinājās par 8,6 %.

Lasīt vairāk...

VUGD: Pirms došanās mežā, atcerieties par drošību

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā informācija liecina, ka šogad jau 26 reizes ir bijusi nepieciešama ugunsdzēsēju glābēju palīdzība, lai cilvēki varētu izkļūt no meža vai purva. Vasaras mēnešos mežā apmaldījušos cilvēku skaits ir vislielākais, kas ir skaidrojams ar to, ka šajā laikā cilvēki dodas mežā ogot un sēņot. Pērn šāda palīdzība bija nepieciešama 81 iedzīvotājam, tai skaitā diviem bērniem.

Lasīt vairāk...

Pareiza elpošana – slimību profilaksei, labsajūtai un stresa kontrolei

Elpošana notiek tik dabiski, ka ikdienā par to mēdzam pat neaizdomāties. Taču vienlaikus tā var būt vērtīgs instruments plaušu stiprināšanai, vispārējai labsajūtai un slimību profilaksei, kā arī stresa mazināšanai. Par elpošanas kvalitātes nozīmi, elpošanas vingrinājumu dažādību, stresa kontroli un plaušu veselības stiprināšanu konsultē “BENU Aptiekas” piesaistītā eksperte, “Veselības centrs 4” filiāles “Diagnostikas centrs” fizioterapeite Baiba Narvila un “BENU Aptiekas” klīniskā farmaceite Ilze Priedniece.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.