Menu
 

Trešdiena, 18 Janvāris 2023

Saeimas komisija: Jāizvērtē demogrāfijas ilgtermiņa prognozes un jārod lielāks atbalsts pasākumiem demogrāfijas veicināšanai

Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas deputāti trešdien atzīmēja, ka ir jāvērtē demogrāfiskās situācijas attīstība ilgtermiņā un jāsniedz lielāks atbalsts pasākumiem demogrāfijas veicināšanai. Komisija iepazinās ar bērnu, jaunatnes un ģimenes attīstības pamatnostādnēm 2022.-2027.gadam, informēja Saeimas preses dienests.

Lasīt vairāk...

Tiesai nodod krimināllietu par kukuļa piedāvāšanu Ādažu novada pašvaldības domes deputātam

Trešdien Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūras prokurors tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības saukts vīrietis par to, ka viņš piedāvāja 30 000 eiro kukuli kādam Ādažu novada pašvaldības domes deputātam, pavēstīja Latvijas Republikas prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka. Krimināllieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas tiesai.

Lasīt vairāk...

NMPD no ārkārtas situācijas atgriežas paaugstinātas gatavības režīmā

No trešdienas, 18.janvāra, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) atceļ izsludināto ārkārtas situāciju dienestā, taču turpinās strādāt ārkārtas reaģēšanas jeb paaugstinātas gatavības režīmā. NMPD Ārkārtas vadības grupa pieņēmusi šādu lēmumu, jo šobrīd situācija ir stabilizējusies, tomēr riski joprojām pastāv un gatavība ir jāsaglabā, pavēstīja dienestā.

Lasīt vairāk...

Aptauja: kritiskā situācijā atdzīvināšanas pasākumus spētu veikt 63% aptaujāto iedzīvotāju

Vērtējot savas spējas kritiskā situācijā veikt cilvēka atdzīvināšanas pasākumus, kopumā 63% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju sliecas domāt, ka viņi spētu veikt sirds masāžu un elpināšanu "mute mutē" (jā – 21%, drīzāk jā – 42%), secināts “BENU Aptiekas” Veselības monitoringa datos, kas iegūti sadarbībā ar pētījumu kompāniju SKDS.

Lasīt vairāk...

Saules baterijas, granulas vai malka – kas izdevīgāk un dabai draudzīgāk?

Runājot par piemērotākajiem siltumenerģijas veidiem, svarīgi nodalīt valsts pārvaldītos enerģijas resursus un mājsaimniecības. Tas, kas piemērots valsts līmenī, ne vienmēr derēs mājsaimniecībām un otrādāk, turklāt, nepastāv arī viens siltumenerģijas veids, kas būs izdevīgākais pilnīgi visām mājsaimniecībām. Izvēloties sev piemērotāko, jāņem vērā dažādi faktori, ne tikai lietošanas izmaksas, bet arī uzstādīšanas izmaksas, apkope, mājokļa lielums, cik cilvēki dzīvo tajā u.tml. Turklāt, milzīga nozīme ir arī mājokļa energoefektivitātei – ja nebūs padomāts par to, arī ekonomiskākais un dabai draudzīgākais siltumenerģijas veids nenesīs cerētos rezultātus.

Lasīt vairāk...

KP par neatļautu vienošanos LAP, "Nordeka" un "Latvijas sabiedriskajam autobusam" piemērojusi 1,975 miljonu eiro sodu

Konkurences padome (KP) par aizliegtu vienošanos reģionālās nozīmes pasažieru pārvadājumos piemērojusi naudas sodu kopumā 1,975 miljonu eiro apmērā trim reģionālajiem pasažieru pārvadātājiem - AS "Liepājas autobusu parks" (LAP), AS "Nordeka" un SIA "Latvijas sabiedriskais autobuss", trešdien žurnālistiem pavēstīja KP.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.