Menu
 

Dienvidkoreja raida brīdinājuma šāvienus uz Krievijas kara lidmašīnu

  • Autors:  LETA/AP

Dienvidkoreja otrdien paziņojusi, ka raidījusi brīdinājuma šāvienus uz Krievijas kara lidmašīnu, kas ielidojusi tās gaisa telpā.

Dienvidkorejas Aizsardzības ministrija pavēstīja, ka trīs Krievijas kara lidmašīnas otrdien no austrumiem ielidojušas valsts gaisa aizsardzības identifikācijas zonā, bet pēc tam viena no tām ielidojusi Dienvidkorejas teritoriālajā gaisa telpā.

Dienvidkoreja pacēlusi gaisā savus iznīcinātājus, kas raidījuši brīdinājuma šāvienus.

Krievijas lidmašīna atstājusi Dienvidkorejas gaisa telpu, taču vēlāk atkal tajā atgriezusies, un Dienvidkorejas iznīcinātāji atkal raidījuši brīdinājuma šāvienus.

Šī ir pirmā reize, kad Krievijas lidmašīnas pārkāpušās Dienvidkorejas gaisa telpas robežu, norādījusi ministrija.

Gaisa telpa, kurā ielidojusi Krievijas lidmašīna, atrodas virs nelielu salu grupas, kas atrodas aptuveni pusceļā starp Dienvidkoreju un Japānu un uz kurām pretendē gan Seula, gan Tokija. Krievija šajās teritoriālajās domstarpībās nav iesaistīta.

Otrdien Dienvidkorejas gaisa identifikācijas zonā kopā ar Krievijas lidmašīnām ielidojušas arī divas Ķīnas kara lidmašīna.

Dienvidkorejas amatpersonas pavēstīja, ka vēlāk otrdien Ārlietu ministrija izsauks Krievijas un Ķīnas vēstniecību pārstāvjus, lai izteiktu oficiālu protestu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.