Menu
 

Vairākas valstis, tostarp Latvija, neatzīst Abhāzijas reģionā notikušo prezidenta vēlēšanu likumību

  • Autors:  LETA

Vairākas valstis, kuru vidū ir arī Latvija, Lietuva un Igaunija, neatzīst Gruzijas Abhāzijas reģionā, Suhumi, 25. augustā notikušo prezidenta vēlēšanu likumību un vēlēšanu rezultātus, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM). Kopīgo valstu paziņojumu parakstījušas arī Bulgārija, Čehija, Kanāda, Somija, Īrija, Norvēģija, Polija, Rumānija, Zviedrija, Ukraina, Lielbritānija un ASV.

"Tāpat mēs neatzīstam par likumīgām Gruzijas Chinvali reģionā, Dienvidosetijā, 2019. gada 9. jūnijā notikušās tā dēvētās parlamenta vēlēšanas. Mēs atkārtoti apliecinām pilnīgu atbalstu Gruzijas teritoriālajai integritātei un suverenitātei tās starptautiski noteiktajās robežās," sacīts paziņojumā.

Tāpat valstu pārstāvji vēlreiz aicina Krieviju izpildīt savas saistības, kas izriet no 2008. gada pamiera līguma, tostarp atvilkt karaspēku uz pirmskonflikta pozīcijām.

Tāpat Krieviju aicina nodrošināt brīvu piekļuvi konflikta reģioniem humānās palīdzības sniegšanai, kā arī atsaukt Gruzijas Abhāzijas un Dienvidosetijas reģionu atzīšanu par neatkarīgām valstīm, rakstīts kopīgajā valstu paziņojumā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.