Menu
 

Albānijā pēdējās desmitgadēs stiprākajā zemestrīcē vismaz seši bojāgājušie

  • Autors:  LETA--REUTERS/AP

Albāniju otrdien satricinājusi spēcīgākā zemestrīce pēdējās desmitgadēs, laupot dzīvību vismaz sešiem cilvēkiem. Vēl aptuveni 300 cilvēki ir ievainoti, un sabrukušas vairākas ēkas.

6,4 magnitūdu stiprā zemestrīce satricināja Albāniju īsi pirms plkst. 4.00 (plkst. 5.00 pēc Latvijas laika), liecina ASV Ģeoloģijas dienesta (USGS) dati. Zemestrīcei sekoja vairāki pēcgrūdieni, un varasiestādes aicinājušas cilvēkus zemestrīces visvairāk skartos rajonos vēl neatgriezties mājās.

Tā ir otra spēcīgākā zemestrīce, kas satricinājusi šo reģionu pēdējo divu mēnešu laikā. Zemestrīces epicentrs atradās 30 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Albānijas galvaspilsētas Tirānas aptuveni 20 kilometru dziļumā.

Albānijas prezidents Ilirs Meta atzinis, ka situācija Sumanē, zemestrīces epicentra tuvumā, ir ļoti dramatiska. "Tiek pielikti visi pūliņi, lai dabūtu cilvēkus ārā no drupām," sacīja Meta.

Albānijas Aizsardzības ministrija ziņo, ka, sabrūkot ēkai Sumanē, gājuši bojā divi cilvēki. Vēl viens cilvēks gājis bojā Kurbinā un trīs Duresi. Cilvēku glābšanā iesaistīta armija. Valdības pārstāvji atklāja, ka visvairāk cietušas ēkas un cilvēki ievainoti Duresi, Tirānā un Sumanē, bet zemestrīce bija jūtama visā Albānijas piekrastē. Tirānā vairākos rajonos pēc zemestrīces pārtrūkusi elektroapgāde. Galvaspilsētā zemestrīcē bojāti vismaz trīs daudzdzīvokļu nami un elektroapgādes stacija.

21. septembrī Albāniju satricināja 5,6 magnitūdas stipra zemestrīce, kas nodarīja bojājumus aptuveni 500 ēkām, no kurām dažas pilnībā sagruva. Zemestrīcē ievainojumus guva vairāk nekā 100 cilvēku.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.