Menu
 

Pāvests Francisks Latvijas iedzīvotājiem un ģimenēm sūta Dieva svētību, prieku un miera vēsti

  • Autors:  LETA

Pāvests Francisks Latvijas iedzīvotājiem un ģimenēm sūta Dieva svētību, prieka un miera vēsti, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Pāvests šo vēstījumi Latvijas iedzīvotājiem nodeva, pieņemot Latvijas vēstnieci pie Svētā Krēsla Elitu Kuzmu akreditācijas audiencē Vatikāna Apustuliskās pils Klementa zālē.

Tāpat pāvests sūtīja cieņas apliecinājumus Valsts prezidentam Egilam Levitam un Latvijas iedzīvotājiem, gaidot Ziemassvētkus.

Viņš uzsvēra globālas atbildības un dialoga nepieciešamību, pārvarot reģionālo konfliktu, sociālās sašķeltības un planētas dabas resursu nesaudzīgas izmantošanas izaicinājumus un atkārtoja Katoliskās Baznīcas apņēmību sadarboties ar katru atbildīgu partneri, tos risinot, informēja ministrijā.

Savukārt vēstniece nodeva pāvestam sveicienus un laba vēlējumus no Levita kopā ar apsveikumu pāvestam Franciskam priesterības 50.gadadienā. Viņa pateicās par pāvesta Franciska vizīti Latvijā 2018.gada 24.septembrī un konsekvento Svētā Krēsla atbalstu Latvijai un tās valstiskumam.

Vēstniece Kuzma rezidēs Rīgā.

ĀM Kuzma strādā kopš 1992.gada. Viņa bijusi vēstniece Vācijā, Zviedrijā, Itālijā, Austrijā, Albānijā, Maltā, Kuveitā, Sanmarīno, Lihtenšteinā, Slovākijā, Slovēnijā, Šveicē un Ungārijā. Apbalvota ar otrās šķiras Atzinības krustu, Vācijas ordeņa Lielo Nopelnu krustu ar zvaigzni, Zviedrijas Karalistes Polārzvaigznes Karalisko ordeni, Austrijas Republikas Lielo zelta goda zīmi uz lentas, kā arī Latvijas Aizsardzības ministrijas Piemiņas medaļu par Latvijas dalības NATO veicināšanā un Latvijas Republikas Ministru kabineta Atzinības rakstu.

Svētais Krēsls atzina Latvijas Republiku "de iure" 1921. gada 10. jūnijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.