Menu
 

Jordānijas karalis brīdina par "Islāma valsts" nostiprināšanos

  • Autors:  LETA/AFP

Jordānijas karalis Abdulla pirmdien brīdināja, ka džihādistu grupējums "Islāma valsts" pārgrupējas un jau atkal Tuvajos Austrumos nostiprina spēkus.

Kā sacīja karalis, viņam ir "lielas bažas par to, ka "Islāma valsts" tiek atjaunota un nostiprinās ne tikai Sīrijas dienvidaustrumos, bet arī Irākas rietumos".

"Mums ir jāvēršas pret "Islāma valsts" atkārtotu parādīšanos," intervijā Francijas telekanālam "France 24"  sacīja Abdulla.

Viņā arī norādīja, ka daudzi ārvalstu karotāji no Sīrijas pārcēlušies uz Lībiju.

"Raugoties no Eiropas perspektīvas, Lībija Eiropai ir krietni tuvāk. Nākamajās dienās tās būs svarīgas diskusijas," sacīja Abdulla.

"Vairāki tūkstoši karotāju pametuši [Sīrijas] Idlibas reģionu, šķērsojot ziemeļu robežu, un ir nonākuši Lībijā, un šis jautājums mums reģionā un mūsu Eiropas draugiem 2020.gadā būs jārisina," sacīja Jordānijas karalis.

Izsakoties par pēdējā laikā pieaugušo spriedzi ASV un Irānas attiecībās, Abdulla pauda cerību, ka "tuvākajos mēnešos mēs reģionā noteiksim pareizo toni, kas tiešām sekmēs temperatūras mazināšanos".

"Līdz šim tas izskatās pēc deeskalācijas. Mēs ceram, ka tā būs tendence arī turpmāk. Mēs mūsu pasaules daļā nestabilitāti nevaram atļauties."

"Tas, kas notiek Teherānā, ietekmēs Bagdādi, Ammānu, Beirūtu, izraēliešu un palestīniešu procesu," viņš uzsvēra.

"Islāma valsts" vēl salīdzinoši nesen kontrolēja plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, arī vairākas lielas pilsētas, kur centās ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludināja tur "kalifātu" un pastrādāja neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

"Islāma valsts" cenšas nostiprināties Lībijā un Afganistānā, kā arī uzņēmies atbildību par teroraktiem Eiropā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.