Menu
 

Krievijā dumpja pārņemtā cietumā izraisījies ugunsgrēks

  • Autors:  LETA--AFP/DPA

Krievijā Sibīrijas reģionā Angarskas cietumā piektdien ieslodzīto dumpja laikā izraisījies ugunsgrēks, vēsta vietējie aktīvisti, mediji un varasiestāžu pārstāvji. Apvidus Irkutskas apgabalā ap Angarskas soda izciešanas koloniju numur 15 norobežots, krīzes apslāpēšanā iesaistīti drošības spēki.

Dumpī viens cilvēks gājis bojā, vēsta Krievijas mediji. Bojāgājušā līķis atrasts nodegušas ēkas krāsmatās.

Radio "Brīvība" vēsta, ka cietuma ēkas aizdedzinājuši paši dumpja dalībnieki. Cietumā atrodas aptuveni 1200 ieslodzītie. Uguni ēkām pielaiduši ieslodzītie, kas bija izbēguši no savām kamerām.

Mediji vēsta, ka sestdien ugunsgrēks bijis teju pilnībā apdzēsts. Varasiestādes paziņojušas, ka situācija tiek kontrolēta.

Ziņu aģentūra TASS, atsaucoties uz izmeklētājiem, vēsta, ka notikušas vardarbīgas sadursmes starp drošības spēku pārstāvjiem un ieslodzītajiem. Atbilstoši sākotnējai informācijai dumpī iesaistīti 18 ieslodzītie. Daži esot imitējuši pašnāvību, lai izbēgtu no kamerām, un tad uzbrukuši apsargiem, vēsta mediji.

Vēl pirms tam viens ieslodzītais esot pārmeklēts iespējamu pārkāpumu dēļ. Kā tiek ziņots, viņš tad esot aicinājis pārējos uz dumpi. Mediji arī ziņo, ka ieslodzītie esot sūdzējušies par piekļuvi medicīniskajai aprūpei.

Kā vēsta Krievijas ieslodzījuma vietu pārvalde, ieslodzītie uzbrukuši sargam, kurš nogādāts slimnīcā. Kā skaidro aktīvisti, dumpi izraisījis tas, ka ieslodzītie pastāvīgi tiekot sisti.

Situācija kļuvusi smagāka Covid-19 pandēmijas dēļ. Ieslodzītajiem aizliegts tikties ar radiniekiem un advokātiem, ieslodzītos liegts apmeklēt ieslodzījuma apstākļu novērošanas komisijām. Aizliegti sūtījumi, arī medikamentu piegāde nav atļauta, skaidro aktīvisti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.