Menu
 

Džonsons izklāsta plānu koronavīrusa ierobežošanas pasākumu pakāpeniskai atcelšanai Lielbritānijā

  • Autors:  LETA/AFP

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons televīzijas uzrunā svētdienas vakarā paziņoja, ka  koronavīrusa izplatīšanās ierobežošanas pasākumi valstī būs spēkā vismaz līdz 1.jūnijam, kā arī izklāstīja plānu šo pasākumu pakāpeniskai atcelšanai.

"Pašlaik nav īstais brīdis vienkārši pārtraukt ierobežošanas pasākumus," teica Džonsons.

Viņš sacīja, ka daļa pamatskolu audzēkņu varētu atgriezties skolās un veikali tikt atvērti no 1.jūnija, bet viesnīcas un restorāni varētu kļūt pieejami no 1.jūlija.

Džonsons arī brīdināja, ka drīz var pienākt laiks, kad aviopasažieriem, kas ierodas Lielbritānijā, var tikt noteikta divu nedēļu karantīna. 

Plāna par ierobežošanas pasākumu pakāpenisku atcelšanu detaļas tiks izklāstītas pirmdien parlamentā, solīja premjers.

Šī plāna centrā būs būs piecu līmeņu Covid-19 trauksmes sistēma, kurā pirmais līmenis būs zemākais,  kas liecinās par to, ka koronavīrusa nav, bet piektais būs augstākās bīstamības līmenis.

Kopš epidēmijas sākuma situācija Lielbritānijā atbilst ceturtajam trauksmes līmenim, norādīja Džonsons.

Viņš aicināja tos, kuri var strādāt attālināti, turpināt to darīt, bet tos, kuriem tas nav iespējams, turpināt ievērot sociālo distancēšanos un izvairīties izmantot sabiedrisko transportu.

No trešdienas tiks atļauts bez ierobežojumiem ārā nodarboties ar sportu un sauļoties, taču kopā to drīkstēs darīt tikai tie, kuri dzīvo vienā mājsaimniecībā. Pašlaik Lielbritānijas iedzīvotāji tikai reizi dienā drīkst atstāt mājas, lai pavingrotu vai nodarbotos ar sportu.

Otrajā  posmā, kas varētu sākties, agrākais, 1.jūnijā, varētu tikt atļauts pakāpeniski atvērt veikalus un ļaut pamatskolu audzēkņiem atgriezties skolās, norādīja Džonsons.

Trešajā posmā, kas sāksies ne agrāk kā jūlija sākumā (..), mēs ceram atvērt kaut vai daļu viesmīlības nozares un citas sabiedriskās vietas ar nosacījumu, ka tās būs drošas un tiks nodrošināta sociālā distancēšanās," sacīja Lielbritānijas valdības vadītājs.

Viņš uzsvēra, ka plāna īstenošanas termiņi var tikt mainīti atbilstoši epidemioloģiskajai situācijai.

Koronavīrusa ierobežošanas pasākumi Lielbritānijā tika noteikti pirms septiņām nedēļām.

Ar jauno koronavīrusu Lielbritānijā inficējušies vairāk nekā 219 000 cilvēku, bet ar tā izraisīto slimību Covid-19 miruši vairak nekā 31 000 cilvēku.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.