Menu
 

Tramps Covid-19 dēļ atceļ republikāņu konventu Floridā

  • Autors:  LETA/AFP

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien paziņoja, ka viņš atceļ Floridas štatā paredzēto Republikāņu partijas konventu ASV prezidenta vēlēšanu kandidāta nominēšanai, pēc tam, kad Covid-19 gadījumu skaits ASV pārsniedza četrus miljonus.

Tramps sacīja, ka viņš atceļ augustā plānoto konventu Floridas štata Džeksonvilas pilsētā, jo nav īstais laiks rīkot "lielu, pārpildītu konventu".

"Nav īstais laiks šim pasākumam, ņemot vērā to, kas noticis pēdējā laikā," sacīja Tramps Baltā nama preses konferencē.

Tramps par konventa atcelšanu runāja dažas stundas pēc Džonsa Hopkinsa universitātes paziņojuma, ka ASV reģistrēto inficēšanās ar Covid-19 gadījumu skaits ir pārsniedzis četrus miljonus.

ASV pēdējās nedēļās ir strauji pieaudzis Covid-19 gadījumu skaits, sevišķi tādos dienvidu un rietumu štatos kā Teksasa, Kalifornija, Alabama, Aidaho un Florida.

Tramps sacīja, ka konventa pasākumi tiks sarīkoti "kādā formā tiešsaistē".

Republikāņu delegāti, kas nominēs Trampu kā šīs partijas kandidātu ASV prezidenta vēlēšanām, kurās viņš novembrī sacentīsies ar demokrātu kandidātu Džo Baidenu, sapulcēsies Ziemeļkarolīnas štatā uz "saprātīgi ātru sanāksmi", sacīja Tramps. 

Viņš atzina, ka galvenais iemesls Džeksonvilas pasākuma atcelšanai bija "drošība''. 

"Mums ir grūti pateikt, ka mums vajadzētu sapulcināt vienā istabā daudz  cilvēku, bet citiem to nevajadzētu darīt. Nekas nav vairāk pārpildīts kā konvents. Es domāju, ka mēs rādām piemēru," sacīja Tramps. 

Džeksonvila, kur no 24. līdz 27.augustam bija paredzēts rīkot republikāņu konventu, ir kļuvusi par vienu no jaunā koronavīrusa karstajiem punktiem. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.