Menu
 

Vācijā bažas, ka otrais vīrusa vilnis "jau ir klāt"

  • Autors:  LETA/DPA

Vācijas amatpersonas paužas bažas, ka koronavīrusa pandēmijas otrais vilnis jau ir klāt, arī valdības infekcijas slimību institūtam pēc ziņām par jauno inficēšanās gadījumu skaita pieaugumu atzīstot, ka satraukums ir nopietns.

"Otrais koronavīrusa vilnis jau ir klāt. Tas jau notiek katru dienu. Mums katru dienu ir jauni infekcijas klasteri, kas var radīt ļoti lielus skaitļus," intervijā laikrakstam "Rheinische Post" brīdināja Saksijas federālās zemes premjerministrs Mihaels Krečmers.

Valdības Roberta Koha institūts (RKI) piektdien norādīja, ka jauno inficēšanās gadījumu skaits nedēļas laikā pieaudzis no 500 līdz 800.

"Šī procesu attīstība ir ļoti satraucoša, un RKI tai turpinās sekot līdzi ļoti rūpīgi," piektdienas vakarā ziņu aģentūrai DPA sacīja RKI preses sekretāre.

Jaunu inficēšanās gadījumu skaits līdz piektdienas pusnaktij 24 stundu laikā sasniedzis 781. Iepriekšējā dienā šis skaitlis bija 815.

Tas nozīmē, ka kopš uzliesmojuma sākuma ar koronavīrusu Vācijā inficējušies vismaz 204 964 cilvēki, RKI pavēstīja sestdien. 9118 inficētie nomiruši, un šis skaitlis dienas laikā pieaudzis par septiņiem.

Līdz sestdienas rītam 189 800 cilvēku izveseļojušies, liecina aplēses.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.