Menu
 

Dānija apkaus miljonu ūdeļu, lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatīšanos

Dānijas valdība ceturtdien paziņoja, ka tā plāno apkaut līdz vienam miljonam ūdeļu, kas tiek audzētas kažokzvēru fermās, lai novērstu jaunā koronavīrusa tālāku izplatīšanos.

Valdību satrauc šī vīrusa pārnešana starp ūdeli un cilvēku pēc tam, kad šogad Nīderlandē tika konstatēti divi šādi gadījumi.

Apkaušana notiks 41 kažokzvēru fermā Dānijas rietumos, kur jaunais koronavīruss ir konstatēts dzīvniekiem, un vēl 21 kažokzvēru fermā, kur ir aizdomas par inficēšanos.

"Mans galvenais mērķis ir nodrošināt, lai Ziemeļjitlandes ūdeļu fermas nekļūtu par infekcijas risku cilvēkiem, tāpēc valdība ir nolēmusi apkaut ūdeles," paziņoja pārtikas un zivsaimniecības ministrs Mogenss Jensens.

Neraugoties uz vairākiem preventīviem pasākumiem, šāda rīcība ir nepieciešama, atzina valdība. Vēl tiek apspriesta kompensācija ūdeļu audzētājiem.

Dānijas Ūdeļu audzētāju asociācijas vadītājs Tage Pedersens piekrita valdības lēmumam, sakot, ka "cilvēku veselībai jābūt prioritātei".

Dānija ir viena no vadošajām ūdeļādu ražotājvalstīm. Pirmie jaunā koronavīrusa gadījumi kādā Dānijas ūdeļu fermā tika reģistrēti jūnijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.