Menu
 

Eiropas Parlamenta Saharova balva piešķirta Baltkrievijas demokrātiskajai opozīcijai

  • Autors:  Apriņķis.lv

Eiropas Parlamenta (EP) Saharova balva par domas brīvību 2020. gadā ir piešķirta Baltkrievijas demokrātiskajai opozīcijai, ceturtdien informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.

Baltkrievijas demokrātisko opozīciju pārstāv pārstāv Koordinācijas padome, drosmīgo sieviešu iniciatīva, un politiskās un pilsoniskās sabiedrības pārstāvji.

Politiskā krīze Baltkrievijā turpinās kopš strīdīgajām prezidenta vēlēšanām, kas notika 9. augustā un izraisīja sacelšanos pret autoritāro prezidentu Aleksandru Lukašenko un režīma atbildi, īstenojot nežēlīgas represijas pret miermīlīgo demonstrāciju dalībniekiem.

Trešdien Parlaments arī pieņēma jaunus ieteikumus, aicinot visaptveroši pārskatīt ES attiecības ar Baltkrieviju.

“Ļaujiet man apsveikt Baltkrievijas opozīcijas pārstāvjus par viņu drosmi, izturību un apņēmību. Viņi ir nelokāmi pretojušies un joprojām pretojas daudz spēcīgākam pretiniekam. Bet viņu pusē ir kas tāds, ko nespēs uzvarēt pat visnežēlīgākais režīms – un tā ir patiesība. Tāpēc mans novēlējums jums, dārgie laureāti, ir saglabāt spēku un turpināt cīņu, un ziniet, ka mēs stāvam jums blakus,” sacīja Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Dāvids Sasoli pēc lēmuma paziņošanas.

Saharova balvas pasniegšanas ceremonija notiks 16. decembrī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.