Menu
 

Igaunijas valdība apstiprina jaunus ierobežojumus Covid-19 izplatības iegrožošanai

  • Autors:  LETA/BNS

Igaunijas valdība ceturtdien apstiprinājusi jaunus ierobežojumus koronavīrusa izplatības iegrožošanai, kas jau no sestdienas, 12.decembra, būs jāievēro Austrumviru apriņķī, bet no pirmdienas, 14.decembra, lielākā daļa no tiem tiks attiecināta uz visu valsti.

No sestdienas uz trim nedēļām Austrumviru apriņķī tiks apturētas visas brīvā laika pavadīšanas aktivitātes un aizliegta publisku pasākumu rīkošana. Ierobežojumi attieksies gan uz iekštelpām, gan brīvdabas pasākumiem. Tiks slēgti kinoteātri, teātri, koncertzāles, muzeji un izstāžu zāles, kā arī ēdināšanas iestādes, sporta klubi, peldbaseini, SPA un viesu izmitināšanas vietas. 

Baznīcas varēs turpināt darboties, obligāti ievērojot prasību telpās neatrasties vairāk par 50% no iespējamā cilvēku skaita, nēsāt sejas aizsargmaskas, neatrasties kopā vairāk par diviem cilvēkiem un ieturēt vismaz divu metru atstatumu starp cilvēkiem un cilvēku grupām. Valdība arī aicinājusi baznīcas gādāt par drošību Svētā vakarēdiena laikā.

Tiks pastiprināta uzraudzība pār pašizolācijas noteikumu ievērošanu, īpaši attiecībā uz cilvēkiem, kas iebraukuši no ārzemēm. Valsts robežas šķērsošanu paredzēts maksimāli ierobežot.

Visā Igaunijā no 14.decembra tiks slēgtas vispārizglītojošās un profesionālās izglītības iestādes un augstskolas, bet bērnudārzi turpinās darboties. 2021.gadā mācību darbs notiks parastajā kārtībā, ja valdība nelems citādi.

Klātienē varēs turpināt mācības bērni ar īpašam vajadzībām; ievērojot piesardzības pasākumus, būs atļautas personiskas konsultācijas, olimpiādes, prakse un eksāmeni.

Valdība arī lēmusi, ka prasība apturēt sporta un interešu nodarbības netiks attiecināta uz 14 no 15 Igaunijas apriņķiem, izņemot Austrumviru, kur epidemioloģiskā situācija ir īpaši satraucoša.

Kā skaidrojis premjerministrs Jiri Ratass, nodarbības būs atļautas "grupās līdz desmit cilvēkiem ar vadītāju".

Uz profesionālajiem sportistiem un augstākās līgas komandām, izlasēm un kandidātiem iekļūšanai izlasēs ierobežojumi neattieksies. Šai līmenī treniņi būs atļauti gan jauniešiem, gan pieaugušajiem, bet sacīkstes varēs notikt tikai bez līdzjutēju klātbūtnes.

Valdība izstrādās papildu finansiālās kompensācijas mehānismus jomām, kuras ierobežojumi skars visvairāk.

Pēc Igaunijas Veselības departamenta datiem, 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 10.decembrī Igaunijā ir 424.91.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.