Menu
 

Lietuva pastiprinās ierobežojumus cīņā pret Covid-19

  • Autors:  LETA/BNS

Lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatību, Lietuvā no trešdienas tiks slēgta lielākā daļa veikalu un cilvēkiem būs atļauts atstāt mājas tikai nopietnu iemeslu dēļ, nolēmusi valdība.

Taču ģimenēm būs atļauts doties pastaigās svaigā gaisā savas pašvaldības ietvaros ar nosacījumu, ka viņi netiekas ar citiem cilvēkiem.

Tiks slēgta lielākā daļa veikalu, izņemot tos, kas pārdod pārtikas produktus, bet darbu drīkstēs turpināt aptiekas, veterinārās klīnikas, optikas un veikali, kas pārdos ortopēdisko aprīkojumu, taču tiem būs jānodrošina vismaz desmit kvadrātmetru liela platība uz vienu cilvēku.

Darbību varēs turpināt arī interneta veikalu pasūtījumu savākšanas punkti.

Mācību iestādes strādās attālināti, bet bērnudārzi uzņems tos bērnus, kuru vecāki nevar strādāt no mājām.

No trešdienas cilvēkiem būs aizliegts atstāt savas pašvaldības, izņemot ar darbu saistītu iemeslu dēļ, bēru vai steidzamu medicīnisku iemeslu dēļ. Taču cilvēkiem būs atļauts doties uz saviem īpašumiem, kas atrodas citās pašvaldībās.

Cilvēkiem būs aizliegts atstāt savas mājas, izņemot, lai dotos uz darbu, uz veikalu pēc pārtikas, apmeklētu bēres vai ārstu.

Kontakti starp dažādām mājsaimniecībām būs aizliegti, izņemot ārkārtējus gadījumus.

Tiks aizliegti arī pakalpojumi, kas ietver cilvēku kontaktēšanos, taču augsta līmeņa sporta treniņi būs atļauti arī turpmāk, nolēmusi jaunās premjerministres Ingrīdas Šimonītes valdība, kas svētdien sapulcējās uz pirmo sēdi.

Šie ierobežojumi paliks spēkā līdz 31.janvārim.

Šimonīte sacīja, ka gadījumā, ja situācija uzlabosies, valdība varētu šos ierobežojumus pārskatīt agrāk.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.