Menu
 

Lielbritānijas veselības ministrs: Vīrusa jaunā paveida izplatība pašlaik nav kontrolējama

  • Autors:  LETA/AFP/BBC

Lielbritānijas veselības ministrs Mets Henkoks svētdien atzinis, ka koronavīrusa jaunatklātā lipīgākā paveida izplatību pašlaik neizdodas kontrolēt un tās iegrožošanai noteiktais stingrākais karantīnas režīms var palikt spēkā vēl mēnešiem ilgi.

Kā viņš uzsvēris telekanālā "Sky News", valdība rīkojusies "ātri un noteikti", nosakot ierobežojumus Londonā un daļā dienvidu un austrumu Anglijas, kas skar aptuveni trešo daļu Apvienotās Karalistes iedzīvotāju.

Pēc ministra teiktā, valdība "nevēlas atcelt Ziemassvētkus", bet šai situācijā tās pienākums ir rīkoties izlēmīgi. Izredzes pakļaut vīrusa izplatību kontrolei saistāmas tikai ar vakcināciju, bet iespējams, ka līdz tam nāksies paturēt spēkā stingros ierobežojumus, piebildis ministrs.

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons sestdien paziņoja, ka miljoniem britu nāksies mainīt savus plānus un Ziemassvētkos palikt mājās, jo jaunais vīrusa paveids izplatās daudz straujāk nekā līdz šim zināmie - tiek uzskatīts, ka tas varētu būt par 70% lipīgāks, tomēr nav datu, kas liecinātu, ka jaunā vīrusa variācija, kas nosaukta par "VUI 202012/01", būtu letālāka vai mazāk jutīga pret izstrādātajām vakcīnām.

Noskaidrots, ka zinātnieki minēto vīrusa paveidu pacientam pirmo reizi atklājuši septembrī.

Kā telekanālam sacījusi Anglijas Sabiedrības veselības pārvaldes pārstāve Sjūzena Hopkinsa, informācija par jaunā vīrusa paveida nopietnību valdībai sniegta piektdien, kad modelēšanas ceļā  apstiprināta šā paveida bīstamība. Viņa apliecinājusi, ka vīruss var būt par 70% lipīgāks, bet piebildusi, ka tās ir tikai sākotnējās aplēses.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.