Menu
 

Laikraksts: Penss nepiekrīt konstitūcijas labojuma aktivizēšanai, lai atstādinātu Trampu

  • Autors:  LETA/AFP

ASV viceprezidents Maiks Penss iebilst pret to, ka centienos panākt Donalda Trampa atstādināšanu no amata tiek izmantots konstitūcijas 25.labojums, kā to ierosinājuši demokrāti un daži republikāņi, vēsta laikraksts "New York Times".

Penss nav publiski izteicies par šī mehānisma aktivizēšanu, kas ASV vēsturē nekad nav darīts, tomēr laikraksts, atsaucoties uz kādu viceprezidentam tuvu cilvēku, ziņo, ka Penss ir pret šo radikālo soli.

Pensa nostājai piekrīt vairāki kabineta locekļi, kuru atbalsts būtu nepieciešams, lai Trampu atstādinātu no amata, īstenojot 25.labojuma mehānismu, norāda laikraksts.

Šīs amatpersonas "uzskata, ka šis solis patlabanējo haosu Vašingtonā vairotu, nevis mazinātu", vēsta izdevums.

ASV Senāta demokrātu mazākuma līderis Čaks Šūmers ceturtdien sacīja, ka prezidents Tramps nekavējoties jāatstādina no amata par kūdīšanu uz dumpi Savienoto Valstu Kapitolijā.

Ņujorkas senators aicināja Pensu aktivizēt konstitūcijas 25.labojumu, kas paredz, ka kabinets ar balsu vairākumu var atstādināt prezidentu, kas nav spējīgs pildīt pienākumus.

Šūmera aicinājumam pievienojās arī Pārstāvju palātas spīkere demokrāte Nensija Pelosi, mudinot Pensu un kabinetu nekavējoties aktivizēt 25.labojumu, lai atceltu Trampu no amata, nodēvējot viņu par "ļoti bīstamu personu, kas nevar turpināt atrasties amatā".

Ja 25.labojums netiks iedarbināts, Kongress ir gatavs virzīties uz Trampa impīčmentu, sacīja Pelosi.

Protestētāji trešdien iebruka Kapitolijā, kad tur bija sapulcējies Kongress, lai oficiāli apstiprinātu demokrāta Baidena uzvaru prezidenta vēlēšanās.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.