Menu
 

Ķīnā par neīstu Covid-19 vakcīnu tirgošanu aizturēti vairāk nekā 80 cilvēki

  • Autors:  LETA--AFP

Ķīnas policija aizturējusi vairāk nekā 80 cilvēku par neīstu Covid-19 vakcīnu tirgošanu, vēsta ziņu aģentūra "Siņhua". Noziedznieku banda pārdeva pudelītes ar sālsūdeni, uzdodot tās par Covid-19 vakcīnām.

Policija veica kratīšanu vairākās adresēs Pekinā un vairākās citās pilsētās Dzjansu un Šaņdunas provincēs, Ķīnas austrumos, un konfiscēja vairāk nekā 3000 viltoto vakcīnu, ziņoja "Siņhua".

Cik šādu vakcīnu noziedznieku grupējums ir pārdevis, policija nav atklājusi, bet ir izsekojusi, kur tās nonākušas, vēstīja aģentūra. Policija veica izmeklēšanu pret šo grupējumu kopš pagājušā gada septembra.

Ķīna decembrī apstiprināja lietošanai savu pirmo Covid-19 vakcīnu, kuru izstrādājusi valstij piederošā farmācijas kompānija "Sinopharm". Ķīnai pastiprinot vakcinācijas kampaņu, varasiestādes vairākkārt apliecinājušas sabiedrībai, ka vakcīna ir droša un efektīva, bet nav publiskojušas detalizētākus klīnisko izmēģinājumu datus.

Kopš jaunā koronavīrusa parādīšanās Ķīnā tūkstošiem cilvēku izvirzītas apsūdzības par noziegumiem, kas saistīti ar pandēmiju, tostarp par baumu izplatīšanu, inficēšanās fakta slēpšanu un varasiestāžu noteikto vadlīniju neievērošanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.