Menu
 

Navaļnija atbalstītāju protestos aizturēti vairāk nekā 10 000 cilvēku

  • Autors:  LETA/AFP

Pēdējo nedēļu protestos, kas Krievijā notikuši opozicionāra Alekseja Navaļnija atbalstam, aizturēti vairāk nekā 10 000 cilvēku, trešdien pavēstīja monitoringa organizācija.

Navaļnija atbalstītāji divas nedēļas nogales pēc kārtas izgājuši ielās daudzās Krievijas pilsētās, pieprasot opozicionāru atbrīvot un nosodot Kremļa politiku.

Vairāki simti cilvēku otrdien izgāja galvaspilsētas Maskavas ielās, kad tiesa Navaļnijam piespriesto nosacīto sodu aizstāja ar reālu cietumsodu.

Policija aizvadīto divu nedēļu laikā protesta akcijās aizturējusi vairāk nekā 10 000 cilvēku, liecina organizācijas "OVD-Info" aplēses, kas apkopo datus par opozīcijas protestiem.

Aizturētie vairākas stundas turēti "šausmīgos un smacīgos apstākļos bez pārtikas un iespējām izmantot labierīcības", radio "Eho Moskvi" sacīja "OVD-Info" pētnieks Grigorijs Durnovo.

Organizācijas juristiem, kas nodrošina tiesisko palīdzību aizturētājiem protestētājiem, dažkārt liegts iekļūt aizturēšanas centros, viņš piebilda.

Savukārt Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, reaģējot uz mediju ziņām par policijas vardarbību pret protesta akciju dalībniekiem, trešdien apgalvoja, ka policijas rīcība bija attaisnojama.

"Kopumā nesankcionētu demonstrāciju rīkošana raisa bažas, un policijas apņēmīga rīcība likuma robežās ir attaisnojama," žurnālistiem sacīja Peskovs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.