Menu
 

Somālijā armijas un džihādistu kaujās desmitiem kritušo

  • Autors:  LETA/DPA/AFP

Somālijā sestdien kaujās, kas izraisījās pēc džihādistu grupējuma "Al-Shabaab" uzbrukumiem divām armijas bāzēm, armijas karavīri nogalinājuši vairākus desmitus džihādistu karotāju, pavēstīja bruņoto spēku pārstāvji.

""Al-Shabaab" uzbrucēji šorīt Lejasšabelles provincē īstenoja kompleksus uzbrukumus divām armijas bāzēm," sestdien galvaspilsētā Mogadīšo pavēstīja valdības pārstāvis sakariem ar presi Ismaels Muhtars.

Abās bāzēs izvietotas Somālijas armijas vienības, ko apmācījuši Turcijas instruktori.

Sākotnēji tika ziņots, ka sestdienas kaujās dzīvību zaudējuši 19 džihādistu kaujinieki un četri armijas karavīri, tomēr jaunākā armijas informācija liecina, ka kritušo džihādistu skaits ir krietni lielāks.

Ziņu aģentūra AFP, atsaucoties uz reģionālā kājnieku kontingenta komandiera Mohameda Tahlila Bihi teikto, vēsta, ka dzīvību zaudējuši 76 "Al-Shabaab" karotāji, bet desmit sagūstīti.

Savukārt armijas komandieris Abdullahi Rage ziņu aģentūrai DPA sacījis, ka krituši 116 nemiernieki, arī trīs teroristu kaujinieku komandieri.

"Mēs esam atvairījuši teroristus, kas gribēja izraisīt haosu mūsu armijā", sacīja Rage.

Tiks smagus zaudējumus kā sestdienas kaujās visa Somālijas konflikta gaitā džihādistiem gadījies pieredzēt reti, norādīja armijas pārstāvji.

"Al-Shabaab" savukārt apgalvo, ka sestdienas kaujās esot nogalināti 47 armijas karavīri.

Uzbrukuma gaitā nemierniekiem izdevies sagrābt ieročus, munīciju un transportu, vēsta "Al-Shabaab" radiostacija "Andalus".

"Al-Shabaab" vairākus gadus turpina bruņotas operācijas, cenšoties nostiprināt ietekmi Somālijā.

Grupējums kontrolē plašus apvidus Somālijas centrā un dienvidos un regulāri izvērš uzbrukumus civilistiem drošības spēkiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.