Menu
 

Pāvests Lieldienu vēstījumā mudina gādāt, lai Covid-19 vakcīnas saņemtu arī nabadzīgākās valstis

  • Autors:  LETA/AFP

Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks svētdien savā Lieldienu vēstījumā nosauca vakcīnas par būtiski svarīgu rīku cīņā ar koronavīrusa pandēmiju un mudināja gādāt, lai Covid-19 vakcīnas saņemtu arī nabadzīgākās valstis.

Pāvests uzsvēra nepieciešamību palīdzēt visapdraudētākajiem - slimajiem, migrantiem, trūkumā esošajiem un karadarbības zonās dzīvojošajiem.

"Pandēmija joprojām izplatās, bet sociālās un ekonomiskās krīzes joprojām ir smagas, īpaši nabadzīgajiem," sacīja Francisks Lieldienu vēstījumā "Urbi et orbi" ("Pilsētai un pasaulei"), kuru viņš nolasīja Svētā Pētera bazilikā Vatikānā. Vēstījums tika translēts tiešraidē.

Ierasti pāvests šo vēstījumu nolasa, stāvot uz Svētā Pētera bazilikas balkona, un pie bazilikas esošajā laukumā to noklausās tūkstošiem ticīgo. Taču tāpat kā pērn, arī šogad koronavīrusa pandēmijas dēļ pāvests vēstījumu nolasīja bazilikā, kur to klātienē noklausījās tikai apmēram simt cilvēku.

"Vakcīnas ir būtiski svarīgs rīks šajā cīņā," uzsvēra Francisks un mudināja starptautisko sabiedrību tikt galā ar kavēšanos vakcīnu piegādēs, "īpaši nabadzīgākajām valstīm".

Pāvests arī aicināja izbeigt vardarbību Sīrijā, Jemenā, Āfrikā un citur, kā  arī sacīja, ka jūtas tuvs Mjanmas jaunatnei, "kas apņēmusies atbalstīt demokrātiju".

Romas katoļu baznīcas galva arī mudināja uz dialogu starp Izraēlu un palestīniešiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.