Menu
 

Bulgārijas parlamenta vēlēšanās visvairāk balsu premjera partijai GERB

  • Autors:  LETA/Reuters

Svētdien notikušajās Bulgārijas parlamenta vēlēšanās visvairāk balsu ieguvusi līdzšinējā premjerministra Boiko Borisova pārstāvētā centriski labējā partija GERB, liecina pirmdienas rītā publiskotie daļējie balsu skaitīšanas rezultāti.

Saskaņā ar rezultātiem, kas iegūti pēc 42,5% biļetenu saskaitīšanas, par GERB balsojuši 24,2% bulgāru, bet otrajā vietā ierindojusies jaundibinātā pretistablišmenta partija "Ir tāda tauta", kuru vada dziedātājs un televīzijas raidījumu vadītājs Slavi Trifonovs.

Trešo vietu izcīnījuši līdz šim opozīcijā bijušies sociālisti, kurus atbalstījuši 14,9% vēlētāju.

Vēl divas jaunizveidotās protesta partijas - korupcijas apkarotāju partija "Demokrātiskā Bulgārija" un kreisi populistiskā koalīcija "Celies! Padzen mafiju!" -, kas pērn rīkoja masu protestus, cenšoties gāzt Borisova valdību, ieguvušas attiecīgi 11 un 5,1% balsu.

Vēl parlamentā iekļuvusi etnisko turku partija "Kustība par tiesībām un brīvībām" (MRF), par kuru balsojuši 8,7% vēlētāju.

Tikmēr līdzšinējie GERB koalīcijas partneri - nacionālistiskā Iekšējās Maķedonijas Revolucionārā organizācija (VMRO) - ieguvusi tikai 3,6% balsu un tādējādi, domājams, nav pārvarējusi iekļūšanai parlamentā noteikto četru procentu barjeru.

Galīgie balsu skaitīšanas rezultāti gaidāmi tikai ceturtdien.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.