Menu
 

Huntas atbalstītāji pārņēmuši kontroli pār Mjanmas vēstniecību Londonā

  • Autors:  LETA/AFP

Mjanmas huntai lojālie diplomāti pārņēmuši kontroli pār Mjanmas vēstniecību Londonā, liedzot misijas ēkā iekļūt vēstniekam Kjavam Zvaram Minnam, kas pieprasījis pučā gāztās valdības vadītājas Aunas Sanas Su Či atbrīvošanu.

Kontroli pār vēstniecību, īstenojot "puča paveidu", sagrābis militārais atašejs, trešdien sacīja vēstnieks.

Hunta pagājušajā mēnesī atsauca Kjavu Zvaru Minnu pēc tam, kad viņš pučistus bija aicinājis atbrīvot Aunu Sanu Su Či un prezidentu Vinu Mjintu.

Kad vēstnieks pametis diplomātisko misiju, tajā iekļuvuši huntas atbalstītāji.

"Viņi ir saņēmuši instrukcijas no galvaspilsētas, tāpēc viņi man neļaus iekļūt ēkā," laikrakstam "Daily Telegraph" sacīja diplomāts, aicinot Lielbritānijas valdību iejaukties.

Vaicāts, kas pārņēmis kontroli pār vēstniecību, diplomāts sacīja: "Aizsardzības atašejs. Viņi okupē manu vēstniecību."

Lielbritānija ceturtdien apstiprināja, ka vairs nevar atzīt Kjavu Zvaru Minnu par Mjanmas vēstnieku, jo Mjanmas hunta iesniegusi oficiālu paziņojumu.

Lielbritānijas valdībai atbilstoši diplomātiskajai politikai bija jāpiekāpjas huntas lēmumam vēstnieka jautājumā, apliecināja vairāki avoti.

Lielbritānijas ārlietu ministrs Dominiks Rābs iepriekš tviterī pauda atbalstu līdzšinējam vēstniekam.

"Mēs nosodām iebiedēšanas soļus, ko Mjanmas militārais režīms vakar īstenoja Londonā, un es apliecinu cieņu Kjavam Zvaram Minnam par viņa drosmi," norādīja ministrs. "Apvienotā Karaliste turpina aicināt, lai tiktu izbeigts apvērsums un šausminošā vardarbība, un ātri atjaunota demokrātija."

Kopš militārā hunta februāra sākumā sagrāba varu Mjanmā, karavīri un policisti, apspiežot protestus, nogalinājuši simtiem cilvēku.

Atbilstoši Politieslodzīto atbalsta apvienības aplēsēm nogalināti vismaz 598 civilisti un teju 2900 apcietināti.

Tikai trešdien vien nogalināti 12 cilvēki.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.