Menu
 

ASV aptur Krievijā konsulāros pakalpojumus un vīzu izsniegšanu

  • Autors:  LETA/AFP

ASV vēstniecība Maskavā no trešdienas apturējusi vairumu konsulāro pakalpojumu saviem pilsoņiem, kā arī vīzu izsniegšanu, jo abpusējo sankciju rezultātā krasi samazināts darbinieku skaits.

Vēstniecība no 12.maija pārtrauc nodrošināt ierasots pakalpojumus ASV pilsoņiem, arī pasu atjaunošanu, kā arī izskatīs pieteikumus vīzu saņemšanai vienīgi tad, ja tā ir "dzīvības un nāves ārkārtas situācija", teikts paziņojumā vēstniecības tīmekļa vietnē.

Krievija šogad aizliedza ASV diplomātiskajās misijās pieņemt darbā neamerikāņus, līdz ar to bija par 75% jāsamazina konsulāro darbinieku skaits.

Jau tā sliktās ASV un Krievijas attiecības vēl vairāk saasinājušas Vašingtonas apsūdzības, ka Maskava iejaukusies ASV vēlēšanās, īstenojusi plašu kiberuzbrukumu un veikusi citas naidīgas aktivitātes.

Džo Baidens kopš stāšanās ASV prezidenta amatā pastiprinājis spiedienu pret Maskavu, bet viņa izteikumi, televīzijas intervijā pielīdzinot Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu slepkavam, izsauca asu Maskavas pretreakciju.

Vašingtona aprīlī paziņoja par jaunu sankciju kārtu, izraidot desmit Krievijas diplomātus un aizliedzot bankām tirgot Krievijas valsts parāda obligācijas.

Maskava atbildēja, izraidot desmit ASV diplomātus, liedzot ASV amatpersonām ieceļot valstī, kā arī liedzot ASV vēstniecībai nodarbināt ārzemniekus.

Tiesa gan, paralēli šīm norisēm Maskava un Vašingtona diskutē par Baidena un Putina samitu, kas varētu notikt kādā trešajā valstī.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.