Menu
 

Izlūkdienests: Krievijas aktivitāte Vācijā sasniedz Aukstā kara līmeni

  • Autors:  LETA/DPA

Krievijas aktivitāte Vācijā pašreiz sasniedz līmeni, kāds bija novērojams Aukstā kara laikā, paziņojis Vācijas iekšējās izlūkošanas dienesta priekšnieks Tomass Haldenvangs.

Krievijai ir "ļoti komplicēta izlūkošanas interese Vācijā gandrīz visās politikas jomās", laikrakstā "Welt am Sonntag" norādīja Federālā Konstitūcijas aizsardzības biroja (BfV) vadītājs.

"Metodes kļūst rupjākas un līdzekļi nežēlīgāki," viņš piebilda.

Arī Vācijas ārējā izlūkdienesta (BND) vadītājs Bruno Kāls brīdināja par Krievijas un Ķīnas ietekmi. Viņš sacīja, ka darbība kļūst arvien rupjāka un nežēlīgāka, un savas intereses tiek īstenotas arvien acīmredzamāk.

"Visām iespējamajām metodēm tiek mēģināts nodrošināt savas intereses un vairot nesaskaņas starp valstīm Rietumos," sacīja Kāls.

Tomēr Haldenvangs arī norādīja, ka lielākās briesmas demokrātijai, ar ko šobrīd sastopas Vācija, joprojām ir galēji labējais terorisms un ekstrēmisms. Lielas bažas rada arī galēji labējo ekstrēmistu propaganda internetā.

Haldenvangs arī brīdināja, ka pieaugusi vardarbība galēji kreiso vidū, kā arī joprojām ir pietiekami daudz radikālo islāmistu, kas potenciāli var īstenot uzbrukumu jebkurā brīdī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.