Menu
 

Lietuvas valdība atļauj ēstuvēm un izklaižu vietām darboties neierobežotu laiku

  • Autors:  LETA/BNS/LRT

Lietuvas valdība pirmdien lēmusi par jauniem atvieglojumiem Covid-19 dēļ noteiktajā karantīnas režīmā, atļaujot no ceturtdienas, 17.jūnija, kafejnīcām, bāriem, restorāniem, naktsklubiem, kā arī kazino, spēļu zālēm, bingo saloniem un citām izklaižu vietām strādāt neierobežotu darba laiku.

Saskaņā ar pašreizējiem noteikumiem visas ēdināšanas iestādes un izklaižu vietas drīkst būt atvērtas no plkst.7 līdz 24.

Neraugoties uz šā  ierobežojuma atcelšanu, visās minētajās iestādēs paliks spēkā līdzšinējais noteikums - to iekštelpās drīkstes uzturēties tikai cilvēki ar tā dēvētajām iespēju pasēm, kuras apliecina, ka persona ir vakcinējusies pret Covid-19, pārslimojusi šo slimību vai saņēmusi negatīvu testa rezultātu, bet pārējos apmeklētājus varēs apkalpot tikai ārā.

Pērn 7.novembrī Lietuvā ieviestā karantīna pašlaik ir spēkā līdz 30.jūnijam. Kā pirmdien valdības sēdē izteikusies premjerministre Ingrida Šimonīte, iespējams, ka šī ir pēdējā reize, kad tiek grozīti karantīnas noteikumi.

Saskaņā ar Statistikas departamenta datiem, 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 14.jūnijā Lietuvā ir 122.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.